Чай улун Tie Guan Yin (Тегуанінь)
Teguanin - це елітний китайський чай, один з найвідоміших сортів в світі. Його любиш відразу і безумовно, з першого ковтка, з першого миттєвості знайомства з дивовижним ароматом свіжої бузку.
Цей чай - символ півдня Китаю. Тут, в провінції Фуцзянь, на тисячах гектарів живописних чайних терас протягом століть вирощують чай. Дбайливо зібрані з кожного куща три верхніх молодих листочки надходять на мануфактури, де виготовляється teguanin.
Назва цього чаю з китайського перекладається як "Залізна гуанінь". За легендою, давним-давно молодий чайний втечу сама богиня гуанінь послала бідному фермеру, який мріяв відновити місцевий храм. Гуанінь розповіла, що із цього особливого куща можна виготовити дивовижний чай, який принесе справжнє багатство. Але, щоб пророцтво збулося, необхідно було поділитися цим скарбом з усіма людьми. Фермер викопав кущ і висадив будинку в Залізному вазоні. Скоро фермер зібрав перший урожай, висушив листочки і запропонував людям новий чай. Всі, хто його спробував, були у захваті. На зароблені кошти фермер відновив храм, а паростками особливого куща поділився з сусідами. Сьогодні чай, названий на честь гуанінь, справді є справжнім скарбом Піднебесної.
Він належить до категорії улунов - напівферментований чаїв, які також називають бірюзовими. Заварюючи teguanin, бажано робити швидкі "протоки". Першу заварку потрібно злити, а наступні важливо не перетримати довше 20-30 секунд. Тоді ви в повній мірі зможете відчути багатий, злегка солодкий освіжаючий смак цього чаю з пряно - фруктовим ароматом і виразними нотами бузку, Насолодившись свіжим післясмаком.
- Місце вирощування: Китай, провінція Фуцзянь
- Посуд: скляна або фарфорова
- Пропорції: 2 ч.л. (7-8 г) на 200 мл води
- Температура води: 90-100 °С
- Час заварювання: 20-30 хв
- Кількість заварювань: до 7
