Рис червоний

0 відгуків
Код 00538
Вартість за 100 г
1
23.00 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 1000 грн

Червоний рис - це дуже корисний, нешліфований рис. За смаком схожий на чорний рис, з горіховою ноткою, а колір може мати бардовий, червоний, рожевий.
Вирощують червоний рис переважно в Таїланді, в Індії, на Шрі-Ланці. Крім цього, червоний рис вирощують в Європі, а саме в Італії і Франції.

Завдяки тому, що рис нешліфований, в ньому дуже багато клітковини, вітаміни групи В, багато мікро і макроелементів, амінокислоти, антиоксиданти. Калорійність червоного рису, в порівнянні з іншими видами найменша - 330 калорії на 100 грам продукту.

Користь і шкода червоного рису

  • За рахунок великої кількості харчових волокон даний продукт корисний для травлення. Він надовго дає відчуття ситості і очищає наш організм від шкідливих речовин.
  • Червоний рис містить вітаміни групи В, які позитивно впливають на стан волосся, нігтів, шкіри.
  • Корисний червоний нешліфований рис для наших зубів і кісток.
  • Регулярне вживання червоного рису убезпечить Вас від виникнення ракових клітин в організмі.
  • Даний продукт багатий антиоксидантами, що робить його ще корисніше. Адже саме антиоксиданти допомагають нашому організму не старіти.
  • Магній, який є в рисі знижує кров'яний тиск, знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб.

Шкода червоного рису

Особливої ​​шкоди він не принесе, хіба що, тих, що худнуть. І то, якщо його їсти в необмежених кількостях.

Як правильно варити червоний рис?

  1. Для початку промиваємо рис.
  2. На 1 склянку рису беремо 2 або навіть 2,5 склянки води.
  3. Воду потрібно спочатку закип'ятити і посолити, потім кинути в неї рис.
  4. Варимо приблизно 40 хвилин, обов'язково помішувати!

У кулінарії червоний рис використовується дуже широко і рецептів з ним багато. Його можна готувати з м'ясом, з рибою, з овочами, додавати в супи і різні закуски.

Салат з червоного рису і червоної риби

Нам знадобиться:
Рис - 1 склянка
Форель - грам 300-400
Помідори - 3 шт
Рукола - пучок
Авокадо - 1 шт
Оливкова олія
Сік лимона
Французька гірчиця - 1 ч.л.
Сіль, перець, спеції

Рис варимо до готовності і охолоджуємо. Чистимо авокадо. Ріжемо на дрібні шматочки. Червону рибку і помідори нарізаємо кубиками. Все це змішуємо і заправляємо  олівковою олією, соком лимона і гірчицею. Салатик готовий!

Плов з червоного рису

Нам потрібно:
Рис червоний нешліфований - 1 стакан
Свинина - 250-300 грам
Цибуля - 1
Морква - 1
Часник - 2 зубчики
Олія соняшникова - 3 ст.л.
Сіль, перець, спеції

Спосіб приготування: в сковороді розігріваємо олію і викладаємо на неї м'ясо, смажимо хвилин 15. Чистимо моркву і цибулю, ріжемо кубиками. Додаємо овочі до м'яса. Солимо, перчимо і тушкуємо все в перебігу 5-ти хвилин. Беремо каструлю, пересипаємо туди зажарку з м'ясом, висипаємо рис і заливаємо водою. Додаємо часник, і варимо хвилин 50 на невеликому вогні!

Червоний рис з солодким перцем

Для цього рецепта нам знадобиться:
Червоний рис - 1 стакан
Цибуля - 1 шт
Перець солодкий - 2 шт
Сіль, перець, спеції
Масло для смаження

Приготування: варимо рис до готовності. Окремо на сковороді підсмажуємо перець з цибулею. Як рис буде приготовлений, охолоджуємо, додаємо спеції і змішуємо з перцем. Готово!

Способи Доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні - від 1000 грн
У відділення Укрпошта
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
Самовивіз
лише м. Вінниця, вул.Трамвайна, 3
способи оплати
Оплата online на сайті
Переказ на картку
Накладний платіж (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Сочевиця червона
12.00 грн
Кіноа біла
24.00 грн
Кіноа червона
26.00 грн