Суміш спецій 10 овочів
Безсумнівно, кожен, хто хоч раз спробував приготувати що-небудь з додаванням ароматної суміші «10 овочів», з упевненістю скаже, що вона надає стравам своєрідного неповторного смаку та аромату. Крім того білі корінці, які входять до складу суміші, багаті на корисні поживні речовини: корінь пастернаку - джерело калію, містить багато вітамінів групи В і вітамін С; корінь петрушки - багатий на ефірні олії, вітаміни, макро і мікроелементи, а вітаміну С в ньому в 4 рази більше ніж у лимоні; селера багатий вітамінами, необхідними для чоловічого організму, такими як вітамін С, вітаміни групи В та Е, а також А, РР, до її складу входить чоловічий гормон – андростерон.
Насолоджуйтеся смаком страв з сумішшю «10 овочів» і будьте здорові.
Суміш прянощів «10 овочів» склад: селера корінь, пастернак корінь, петрушка корінь, паприка червона різана, паприка зелена різана, цибуля сушена різана, морква сушена різана, часник подрібнений, цибуля порей сушена, петрушка сушена.
Суміш прянощів «10 овочів» використовують в багатьох стравах для приготування різних перших страв, гуляшу, тушкованого м'яса, птиці або риби, овочевих рагу і супи, м'ясні рагу. Страви, приготовлені з використанням суміші «10 овочів», мають неповторний, багатогранний овочевий аромат, який приваблює і збуджує апетит споживача.
Характеристика:
- Зовнішній вигляд – сипка маса, що складається з шматочків овочів і корінців, розмір шматочків 3-6 мм
- Колір – суміш кольорів, властивих компонентів з яких складається суміш.
- Смак і аромат – овочевий, приємний, пікантний, властивий компонентів, що входять до складу суміші.
Поради:
- Для приготування тушкованого м'яса, птиці або овочів, а також гуляш або овочевого супу використовують 10-30 г суміші прянощів «10 овочів». Кількість використовуваної суміші залежить від обсягу страви і від смаку споживача.
- Радимо при приготуванні м'ясних страв додавати суміш за 10-15 хвилин. до закінчення приготування, а в овочеві страви - одночасно з овочами.
- При використанні суміші для приготування фаршу для голубців або перців – суміш замочують в окропі на 15-20 хвилин, потім воду ретельно зливають і використовують суміш прянощів «10 овочів» за рецептом.
Умови зберігання :
Суміш прянощів «10 овочів» повинна зберігатися в герметичній посуді в чистих, сухих, добре провітрюваних приміщеннях з відносною вологістю повітря 70-75% при температурі не вище 20С.
У відкритому стані не зберігати.