• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Боби тонка

Країна походження Колумбія

Модель: 01241

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Боби тонка - секретний інгредієнт кондитерів

Найпопулярніші десерти відрізняються наявністю ванілі або кориці. Але відчувши знайомі нотки після перших відкусаних скибочок, не варто відразу думати, що це відомі добавки. Цілком можливо, що це боби тонка.

Історія походження бобів тонка.

До того, як на територію країни походження продукту - Південну Америку, ступила нога чужинця, індіанці активно користувалися дарами природи. Одним з улюблених рослин корінного населення виступало дерево Диптерикса Запашного. Воно відрізняється м'ясистим листям і красивими квітками фіолетового кольору. Але найдивовижнішими є насіння, що дозрівають в плодах.

Через розмір, їх прийнято називати бобами. З тим, звідки пішла назва «тонка», пов'язано безліч заплутаних історій, але відомо, що насіння має ще кілька найменувань:

  • кумарин;
  • сумбар;
  • тагуа;
  • сараппіа.

Широку популярність боби тонка знайшли після того, як багато дегустатори відкрили для себе їх дивовижний аромат.

Чим можна замінити боби тонка?

Кондитери часто використовують тонка в складі своїх кулінарних шедеврів, перш за все через запах. По суті, один такий інгредієнт здатний замінити собою відразу кілька, а саме, гвоздику, корицю, мигдаль і ваніль.

У той час як одні кондитери прагнуть додати дрібку окремого ароматного складника, інші віддають перевагу застосуванню тонка. Такий взаємозв'язок продуктів вкрай вигідний. Незважаючи на зручність застосування бобів, знайти їх непросто. Крім того, продукт відрізняється пристойною вартістю.

Як правильно використовувати боби тонка?

Боби тонка забезпечують фантастичну ароматерапію. Але, незважаючи на дивні пахощі, переборщувати з спецією не варто. Додавши занадто багато або потримавши довго, можна зіпсувати страву.

Основна фішка бобів полягає в тому, що застосування одного і того ж насіння може бути десятикратним. Його слід додати в питво, заправку або тісто, потримати деякий час, щоб він пустив свій аромат, а потім витягти.

Користь і шкода бобів тонка.

Корінні жителі країни походження продукту свято вірять в користь і магічні властивості бобів тонка. Вони вважають, що завдяки цьому продукту, захищені від хвороб. Завдяки помірним порціям в стравах, напоях чи десертах, ця спеція позитивно впливає на організм людини, а саме:

  • зігріває;
  • нормалізує сон;
  • сприяє розслабленню;
  • виступає афродизіаком.

Медичні речовини, що містять боби тонка стимулюють правильну роботу серця і виступають в якості антикоагулянту. Деякі препарати, куди входить екстракт плода, відрізняються спазмолітичну і протиревматичні дією.

Завжди слід пам'ятати, що не можна переборщувати з додаванням бобів тонка в страви. Незважаючи на вітаміни і мінерали в складі, велика доза продукту може спровокувати розвиток онкології або викликати алергічну реакцію.

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
3 reviews
1 answers
0 ratings
0  
Usefulness of review
0 votes
0