Псиліум

4 відгуків
Код 00452
Товар наразі відсутній
Залиште заявку та ми повідомимо про наявність
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Псиліум: страшна екзотика чи знайомий суперфуд?

Сьогодні популярний культ здорового способу життя, включаючи здорове харчування. На вітринах продуктових магазинів і в рецептах страв часто можна зустріти незвичайні назви, серед яких є псіліум.

Що таке псиліум і навіщо його їдять?

Такий екзотичний інгредієнт, як псиліум або ісфагула насправді не що інше, як борошно з висівок блошного подорожника (plantago psyllium L.). Не варто плутати з тим бур'яном, який сьогодні часто виступає героєм численних жартів, а нашими предками використовувався як цілющий рослина.

Основна цінність псиліума полягає в утриманні близько 85% клітковини, причому 71% - розчинна, необхідна корисній мікрофлорі кишечника. У складі продукту відсутні засвоювані вуглеводи, завдяки чому його часто застосовують в безглютеновій або низьковуглеводній випічці (LCHF-випічка).

Псиліум є топовим інгредієнтом в стравах при дієтах. Лікарі його рекомендують тим, хто хоче налагодити травні процеси в організмі. Приємним бонусом виступає те, що продукт знижує рівень холестерину.

Використання лушпиння подорожнику в кулінарії.

Найчастіше в приготуванні різних страв застосовується борошно з висівок. Продукт здатний блискавично вбирати рідину, перетворюючись в якийсь гель, чому тісто виходить більш скріплене, а сама випічка стає повітряною. Псиліум виступає заміною стандартного глютену (клейковини).

Любителі поекспериментувати на кулінарному терені, можуть додавати подрібнене лушпиння подорожнику в тісто для традиційної випічки. Маса змішується зі звичайним борошном, завдяки чому поліпшується структура тіста і підвищується вміст клітковини. Особливість цього Суперфуду  полягає в тому, що у нього немає смаку.

Любителі поласувати стравами з вмістом псиліума, повинні пам'ятати наступне:

  1. Продукт може викликати алергічну реакцію.
  2. Вживаючи їжу, що містить борошно або лушпиння подорожника, необхідно пити багато води.
  3. Перед тим, як переходити на харчування, де часто присутній даний продукт, необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем, оскільки цей cуперфуд ладнає далеко не з усіма ліками.
  4. Вживати псиліум можна тільки в складі приготованого блюда, а не у вигляді сухого порошку.

Рецепт будь-якої випічки, будь то звичайний хліб, булочка або авторський виріб можна зробити більш корисним за допомогою псиліума. При цьому можна пограти зі спеціями, щоб результат вийшов смачним і цікавим.

Корисні властивості псиліума.

Користь лушпиння насіння подорожника полягає не тільки в позитивному впливі на травлення, роботу кишечника. Завдяки цьому продукту можна контролювати рівень цукру в крові, а також виводити «поганий» холестерин.

Деякі вчені заявляють, що псиліум сприяє поліпшенню репродуктивної функції чоловічого і жіночого організму. Однак традиційно, продукт стає постійним складовим раціону тих, хто бажає схуднути. Калорійність - 42 ккал на 100 г.

Оскільки борошно з лушпиння насіння подорожника відрізняється тим, що швидко вбирає вологу, слід приділяти увагу правильному зберіганню. Крім того, у нього є певний термін придатності. Коли він закінчується, він може розгубити частину своїх вітамінів і корисних властивостей.

Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Переказ на картку
Післяплата (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Кокосове борошно
27.00 грн
Спіруліна таблетки
43.00 грн
Чіа (насіння)
36.00 грн
Куркума мелена преміум
20.00 грн
Хлорела таблетки
90.00 грн
Кокосовий цукор
35.00 грн
Пажитник (чаман, фенугрек)
17.00 грн
Кокосове борошно, 600 г
185.00 грн
Льон насіння
10.00 грн
Спіруліна порошок
50.00 грн