






На сьогоднішній день кокосове борошно набирає популярності, особливо у прихильників правильного харчування.
Кокосове борошно - виготовляється з м'якоті кокоса. Зовні борошно дуже схоже на звичне нам пшеничне, але склад і властивості значно відрізняються.
Кокосове борошно корисніше звичайного пшеничного тим, що воно є безглютеновим і містить клітковину, яка очищає організм від шкідливих речовин.
До складу кокосового борошна входять вітаміни групи В, вітамін А, Е, С, D, харчові волокна, жири і вуглеводи, мінерали.
Калорійність кокосової борошна - 466 калорій на 100 грам.
Користь кокосового борошна
- Продукт надає на організм антибактеріальну і антигрибкову дію.
- Борошно кокоса виводить з організму шлаки і токсини.
- Регулярне вживання кокосового борошна сприяє зниженню артеріального тиску.
- Кокосове борошно сприяє зміцненню і нарощування м'язів.
- Продукт допомагає при боротьбі з целюлітом.
- Так як мука має низький глікемічний індекс, вона нормалізує цукор в крові.
- Кокосова мука прискорює метаболізм.
- Продукт здатний запобігти серцеві напади.
- Борошно кокоса надає на організм очищаючий ефект.
Не рекомендується вживати кокосове борошно тим, хто страждають серйозними хворобами шлунково-кишкового тракту. Велика кількість харчових волокон можуть погіршити ситуацію.
Основною сферою застосування кокосової борошна є кулінарія.
Завдяки кокосовому борошну випічка знаходить нові смакові нотки і має повітряну текстуру. Рецептів з нею багато, тому ми розберемо парочку з них.
Млинці з бананом на основі кокосового борошна
Що нам для цього потрібно?
- Кокосове борошно - 1 склянка
- банан- 1 штука
- яйця - 3 штуки
- молоко - 100 мл
- цукор або мед - за смаком
Спосіб приготування:
Збиваємо яйця в піну, додаємо борошно і підсолоджувач.
Розминаємо банан і додаємо до нашої масі, збиваємо далі
Якщо тісто в результаті вийшло густе, то розбавляємо його молоком або ж водою.
Смажимо наші млинці на розпеченій сковороді!
Кекси з кокосового борошна
Нам знадобиться:
- Борошно кокосовая- 250 грам
- цукор - 200 грам
- яйця - 3 штуки
- молоко (можна кокосову) - 1/2 склянки
- масло рослинне або кокосове - чверть склянки
- сіль - пів ч.л
- сода - на кінчику ложки
Спосіб приготування:
- Спочатку змішуємо все сипучі інгредієнти.
- В окремій посудині збиваємо яйця, додаємо до них масло і молоко.
- Змішуємо дві наші суміші і мішаємо до однорідності.
- Виходить ніжне тісто, яке потрібно розкласти по формах і поставити в духовку (попередньо розігріти) на 180 градусів!
Смачненькі сирники з кокосовим борошном
Нам потрібні:
- Сир 5% жирності - 300 грам
- борошно кокоса - 30 грам
- родзинки - 30 грам
- цукор або мед - за смаком
- яйце - 1 шт
- ваніль - на кінчику ножа
- сіль - на кінчику ложки
Приготування:
- Змішуємо сир і яйце.
- Додаємо підсолоджувач, борошно, сіль і ваніль. Все добре перемішуємо.
- В нашу масу висипаємо родзинки, перемішуємо і ліпимо сирники.
- Смажимо на гарячій сковороді з краплею олії.
Здоровий хліб з кокосової борошном
Нам знадобляться:
- Яйця - 6 штук
- кокосове масло рідке - 100 грам
- кокосове борошно - 100 грам
- розпушувач - 1 ч.л.
- сіль - 1/2 ч.л
- насіння соняшнику, чіа, насіння льону
Спосіб приготування:
- Відразу включаємо духовку розігріватися до 180 градусів.
- Чіа заливаємо невеликою кількістю води для набухання.
- Збиваємо яйця 1-2 хвилини.
- Починаємо до яєць додавати масло, не перестаючи збивати. Після того як збили, додаємо Чіа.
- В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти і додаємо їх по чуть-чуть в яєчну суміш.
- Для випічки найкраще використовувати силіконову форму, але якщо такої немає, то застеліть вашу форму пергаментним папером.
- Викладаємо і рівняємо тісто, посипаємо льоном і насінням.
- Ставимо в духовку на 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.
У нас в магазині купити кокосову борошно можна в пачках по 200 грам.
