Суміш спецій до глінтвейну
Глінтвейн - це гарячий напій, приготований на основі вина, меду, спецій і фруктів.
Перші рецепти глінтвейну з'явилися ще в Стародавньому Римі. По-справжньому популярним напій став у скандинавських країнах середньовічної Європи. Там гаряче вино зі спеціями подавали на різдвяних ярмарках і варили будинку. Через кілька століть глінтвейн поширився по всьому континенту.
Складається суміш прянощів Глінтвейн з подрібнених і ретельно перемішаних: кориці, сушених зерен бадьяна, бутонів гвоздики, запашного перцю, мускатного горіха, імбиру. Має сильний солодкувато-пряний аромат.
Характеристика:
Зовнішній вигляд - сипуча суміш з розміром шматочків 3-5 мм.
Колір - шматочки бежевого і коричневого кольору.
Смак - пряний.
Запах - властивий прянощів, що входять до складу суміші.
Склад - суміш спецій і прянощів.
Рекомендації щодо застосування суміші прянощів Глінтвейн
Для приготування глінтвейну добре підходять червоні столові сухі і напівсухі вина Мерло. Каберне, Кіндзмарауллі, Хванчкара та ін. Вміст алкоголю за правилами, встановленими в Німеччині, має бути 7-9 %. Від кріплених вин краще відмовитися, так як при їх нагріванні з'являється неприємний запах спирту, що псує враження від напою.
Як правильно приготувати глінтвейн
В 0,7 л вина додають 15г суміші Глінтвейн і 3 столові ложки з гіркою меду (за наявності алергічної реакції на продукти бджільництва, мед можна замінити чотирма столовими ложками цукру), розігрівають його на паровій бані до температури 85-90С, настоюють протягом 5-10 хв. і фільтрують через сито з нержавіючої сталі з розміром вічок 0.5-1 мм. Для додання напою приємного фруктового аромату при приготуванні рекомендують додавати в вино нарізані кубиками свіжі яблука ароматних сортів і кубик цедри лимона або апельсина.
Рекомендуємо дотримувати кілька правил при приготуванні глінтвейну:
- Глінтвейн не повинен кипіти (готують напій на паровій бані);
- Вино потрібно нагрівати до тих пір, поки не зникне біла пінка;
- Температура напою при подачі повинна бути не вище 70С;
- Бажано подавати глінтвейн в посуді, довго зберігає тепло.
Умови зберігання:
Суміш прянощів Глінтвейн зберігають у герметичній скляній посудині в чистих, сухих, добре провітрюваних приміщеннях з відносною вологістю повітря 70-75% при температурі не вище 20С.
У відкритому стані не зберігати.