• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Cоус гранатовий "Наршараб", 250 г

Країна походження Азербайджан

Модель: 01249

Наявність: В наявності

Отримання товару
  • У відділення Нової пошти (По Україні - від 1000 грн - безкоштовно)
  • Кур'єром Нової Пошти за адресою (за тарифами Нової Пошти)
  • У відділення Укрпошта
  • У відділення Justin
  • Кур'єром по Вінниці 30 грн (від 500 грн - безкоштовно)
  • Самовивіз - Вінниця, вул.Трамвайна, 3
Способи оплати
  • Переказ на карту
  • Накладений платіж (при отриманні)
  • Оплата на рахунок підприємства
Кількість:
 Швидке замовлення

Азербайджанська кухня сповнена смачних «прикрас» для страв. Як приємне доповнення застосовується соус. Часто чується назва Наршараб - кисло-солодкий соус з граната.

Історія походження соусу Наршараб

Трохи тягучий соус яскравого рубінового відтінку відмінно поєднується зі стравами з м'яса, а також може виступати смачною заправкою для салату. Вперше про нього заговорили в Азербайджані багато століть назад. Його класичні рецепти є секретом, який трепетно ​​зберігають азербайджанці. Однак сьогодні на прилавках можна зустріти як традиційний, так і його сучасний вид.

Зародився продукт в Азербайджані неспроста. Оскільки територія завжди славилася гранатовими плантаціями, активне застосування їх в їжу було лише питанням часу. Крім того, що місцеві жителі вживали гранат в свіжому вигляді, деякі все ж вирішили використовувати його неповторний смак для прикраси національних страв. Надалі представники багатьох інших народів запозичили продукт для власних кулінарних шедеврів.

Самостійне приготування соусу Наршараб

Незважаючи на таємничість навколо традиційних рецептів гранатового соусу, його можна приготувати в домашніх умовах. Господині навіть можуть своїми руками удосконалювати його смак за допомогою додавання до складу інших інгредієнтів.

Основою Наршараб виступає натуральний сік граната, який згущують до певної консистенції. Сам сік отримують з зерен плода, які попередньо очищають від перегородок і піддають екстракції. Щоб він загустів, його виставляють під відкриті сонячні промені і тримають до тих пір, поки не випарується 80% його обсягу.

Щоб зробити смак соусу більш насиченим, можна погратися зі спеціями:

  • цукром;
  • коріандром;
  • базиліком;
  • лавровим листом;
  • корицею.

Для любителів гостроти, можна додати перець - червоний або чорний. Приємний аромат допоможе забезпечити запашний перець. Продукт можна додавати в процесі створення страви, наприклад, маринування шашлику, а деякі все ж їдять його, додаючи в готову їжу.

Для яких страв підходить гранатовий соус і як його додавати

Оскільки продукт характеризується високим вмістом кислот і цукру, вживати його слід раціонально, інакше користь буде втрачена. У разі наявності захворювань травної системи, від подібного вишуканості доведеться зовсім відмовитися.

Прийнято вважати, що Наршараб прикрашає м'ясні страви. Дійсно, поєднання граната з м'ясом, особливо якщо для його приготування застосовувався гриль, забезпечує непередавані смакові відчуття в процесі прийому їжі, дозволяючи розкрити всі властивості страви.

При цьому соусом нерідко заправляють овочеві салати. Він надає приємну кислинку або, при певному відсотку вмісту цукру, солодкість. Терпкість і гострота за рахунок наявності перцю, робить блюдо пікантним і змушує інші інгредієнти краще розкритися.

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
Nobody has left any reviews.