Індійські спеції (масали)
Фільтрувати (9 товарів)
Наявність
Смакує до
Пакування
Країна походження
Суміш спецій Бахарат Масала
30.00 грн
Суміш спецій Гарам Масала
30.00 грн
Суміш спецій Пав Пхаджі Масала (Pav Bhaji Masala)
28.00 грн
Суміш спецій Самбар масала гостра (Sambar masala)
37.00 грн
Суміш спецій Чаат Масала (Chaat Masala)
36.00 грн
Суміш спецій Чай Масала
44.00 грн
Суміш спецій Чана Масала (Chana Masala)
28.00 грн
Відгуки про нашу продукцію
Суміш спецій Гарам Масала Індійські спеції (масали)
КАКАЯ ЭТО АРОМАТНАЯ ФИГНЯ)) ОТЛИЧНО ДЛЯ ВЫПЕЧКИ. ОСОБЕННО ШОКОЛАДНОЙ И С КАКАО. ХОТЯ Я И В ТВОРОЖНУЮ ДОБАВЛЯЛА, И В ОВСЯНОЕ ПЕЧЕНЬКО. ЭТО РЕАЛЬНО НЕЧТО!!! ХОРОШО, ЧТО ВЗЯЛА НЕ 100 ГР)
Суміш спецій Чаат Масала (Chaat Masala) Індійські спеції (масали)
Очень ароматная и необычная смесь. Посыпаю нарезаные кусочками яблоки, груши, персики этой приправой - получается интересный вкус, разный с каждым фруктом. Иногда добавляю в творог со сметано. Для любителей разнообразных вкусов - самое то))
Суміш спецій Чай Масала Індійські спеції (масали)
Специя действительно острая. Но ароматная, несомненно. Добавила в молоко вечером (аюрведа). Можно добавлять и в блюда разные. Отлично! Особенно полезно будет при простуде (желаю всем здоровья!).Расход минимальный. 
Суміш спецій Самбар Масала Індійські спеції (масали)
Получила заказанную смесь, запах понравился.Очень ароматная. Попробовала добавить в овощной суп, понравилось.\r\nПочитала, что можно добавлять в рис, в блюда с бобовыми. Буду еще экспериментировать. Рекомендую.
Суміш спецій Чай Масала Індійські спеції (масали)
Добавляю специю в черный чай. Очень понравилась. Добавляю еще в чай вместо молока сухие кокосовые сливки (тоже покупаю в этом магазине). Для зимы идеальный напиток. Остается ощущение тепла после чая. Специя очень ароматная.
Суміш спецій Чай Масала Індійські спеції (масали)
Очень понравилась, ароматная специя. Черный чай с добавкой этоих специй просто неописуемый божественный вкус.  Потом во рту остается такое ощущение тепла. В чай еще вместо молока бобавляю сухие сливки кокосовые (тоже покупаю их в этом магазине).\r\nСпецию очень рекомендую буду пробовать еще добавлять в кофе.\r\n
Суміш спецій Самбар Масала Індійські спеції (масали)
Отличная смесь, пикантная, благодаря асафетиде в составе. Брала на пробу маленький пакетик, и она ушла за неделю)
Суміш спецій Чай Масала Індійські спеції (масали)
Крепкий чай Ассам + горячее молоко + мед + чай масала = теплый обволакивающий, расслабляющий и чуть дурманящий напиток) то, что надо после стрессового дня

Індійські спеції роблять їжу не тільки яскравою і насиченою, а й надають їй особливу родзинку. Принципи індійського харчування популярні в усьому світі. Це навіть не про харчування або прикрасу страв, це ціла філософія.

Чому спеції в Індії так популярні?

Кмин, кардамон, карі, зіра - це далеко не всі приправи, які щодня використовують індійські господині. Масала - саме так називається будь-яка суміш обсмажених спецій. Масали надають страві магічний аромат, неповторний смак. Це основа місцевої кулінарії. Незважаючи на те, що індійська кухня ввібрала в себе рецепти інших народів, вона зуміла залишитися самобутньою і яскравою. Згідно Аюрведі, їжа повинна бути насиченою. І кислою, і солодкою, і гіркою, і терпкою одночасно. Принципів харчування, прописаних в Аюрведі індійці дотримуються досі. Тому гастрономічне задоволення - найважливіше для місцевих жителів.

Найпопулярніші індійські Масали і їх варіації

Прянощі з Індії складаються з оброблених частин рослин, які додають в їжу. І це не тільки перші або основні страви. Спеції є і в десертах. Правильне вживання добавок приносить користь для здоров'я. Приправи очищають кров, покращують метаболізм, живлять енергією, додають бадьорості, відновлюють сили. Гвоздика втамовує біль в горлі, куркума ефективна при схудненні. Гарам масалу додають в кінці приготування, щоб зберегти всі смаки.

Список популярних Масал:

  • Чаат Масала (Chaat Masala) - заправляти нею можна фруктові салати, національні закуски, овочеві салати, до складу входить сушене манго, ажгон, м'ята, кумін, насіння граната, імбир, асафетида, яблучна кислота, сіль;

  • Пав Пхаджі Масала (Pav Bhaji Masala) - має яскравий смак, вона одночасно кисла, солодка і гостра, добре поєднується з овочевими салатами, до складу входять імбир, фенхель, мускатний горіх, кориця, кардамон, гвоздика ;

  • Бір'яні Масала (Baharat Masala) - доповнює неймовірним ароматом і смаком плов і всі страви з рису, в складі каси, кардамон, червоний перець, гвоздика, кмин, мускатний горіх, кукурудзяний крохмаль ;

  • Кітчен Кінг Масала (Kitchen King Masala) - підійде для будь-яких овочів, смажених, варених або тушкованих, складається з коріандру, куркуми, кропу, кмину, гірчиці, мускатного горіха, цибулі, часнику та інших компонентів;

  • Самбар Масала (Sambar Masala) - добре гармонує з бобовими, овочами, коржами;

  • Меджик Масала (Magic Masala) - в ній поєднуються чудові смаки індійського каррі. Маггі підходить для пасти, локшини, м'ясних страв;

  • Чана масала (Chana Masala) - поєднують з квасолею, горохом, бобами, в складі порошок манго, диня, м'ята, гранат і інші спеції;

  • Чай Масала (Chai Masala) - складається з кориці, гвоздики, імбиру, кардамону, куркуми, мускатного горіха, чорного перцю, бодяну, ванілі, підходить для приготування гарячого напою.

Кожна рослина, що використовується в прянощах, має свою дію.Деякі компоненти розслаблюють, інші стимулюють роботу мозку, активність. Гарам Масала ще підходить для додавання в десерти, особливо, в солодку випічку.

Приготування масал в домашніх умовах

Рецепт приготування спецій - дуже простий. Візьміть всі інгредієнти, висипте їх в сковороду і поставте на повільний вогонь. Головне при обсмажуванні - постійно перемішувати. Через 3-4 хвилини з'явиться приємний пікантний аромат. Це означає, що потрібно вимикати вогонь. У ступці перетріть суміш до консистенції порошку. Ваша масала готова.