Аніс
Фільтрувати (6 товарів)
Наявність
Смакує до
Спеції
Пакування
Тара
Аніс
33.00 грн
Аніс зерно, 100 г
54.00 грн
Аніс зерно, 400 г
165.00 грн
Аніс мелений
38.00 грн
Аніс мелений, 110 г
55.00 грн
Аніс мелений, 500 г
195.00 грн
Відгуки про нашу продукцію
Аніс Аніс
Пользуюсь с удовольствием
Аніс мелений Аніс
не успела открыть посылку, как аромат по кухне пошел неимоверный! спасибо вам!
Аніс Аніс
Все специи отличные, спасибо
Аніс Аніс
Анис очень ароматный, без посторонних примесей.\r\nРаньше выращивали дома, но по такой приемлемой цене, не стоит морочить голову. Покупаю анис для приготовления анисовой настойки от кашля. Очень хорошо помогает.
Аніс Аніс
Семена аниса заказывала для заваривания чая от кашля. Анис чистый, без примесей, очень пахучий. Есть капли \"Нашатырно-анисовые\" от кашля, так они сделаны как раз из аниса. Капли в воде белеют и запах аниса стоит долго. Анис хорошо заваривать и пить как чай от кашля, ангины и при высокой температуры. В это время, я думаю, он будет актуален при похолодании.   
Аніс зерно, 100 г Спеції в банці 200 мл
Первый раз попробовала анис, в виде чая, в Египте. Долго искала именно такой здесь и нашла в вашем магазине. Очень насыщенный и вкусный, полностью соответствует вкусовым ощущениям, того аниса, что я пробовала. Употребляю в чистом виде, заваривая как чай или добовляю в кофе. Прекрасная упаковка, баночка поднимает настроение. Спасибо вам за анис)
Аніс зерно, 100 г Спеції в банці 200 мл
Первый раз попробовала анис в Египте, в виде чая. Очень долго искала именно тот анис, который покарил меня с первой чашки. И я его нашла, здесь на этом сайте. Отличная упаковка - баночка, поднимает настроения, а ее содержимое, переносит меня в Египет. Ведь именно такой чай я пробовала там. Спасибо)))
Аніс мелений Аніс
Я совершенно довольна! Отвечает всем моим требованиям качества. Использую в выпечке, чаще всего для пряников. Все, кто пробовали мои прянички с анисом говорят, что это невероятно вкусно. Закончились 100 грамм быстро, буду заказывать ещё.
Аніс Аніс
Спасибо, вечером сделали заказ, утром забрали- все чётко!
Аніс мелений Аніс
Прекрасно для кваса и пряников. Хороший запах, хотя и отличается от запаха эфирного масла аниса. 

Корисні властивості анісу

Доповнюючи блюдо спеціями для додавання або підкреслення смаку і аромату, не варто забувати про користь. Аніс виступає тим інгредієнтом, який поєднує в собі обидві якості. Більш того, він - частий елемент у виробництві елітних алкогольних напоїв.

Аніс - корисна спеція для здоров'я людини

Аніс (лат. Pimpinélla anísum) являє собою мініатюрний і досить тендітна рослина, що відрізняється дрібним насінням. На вигляд рослина нагадує традиційний кріп, але при цьому, багато хто називає його солодким кмином, бедренця або хлібним зерном.

Запашні насіння рослини часто додаються в їжу. За рахунок їх інтенсивного аромату і слідкувати-пряного смаку блюдо стає більш насиченим. Крім того, їжа з додаванням спеції поповнюється корисними властивостями. Продукт сприяє:

  • поліпшенню функціонування головного мозку;
  • підвищення лактації;
  • виведенню каменів і піску з нирок;
  • відновленню роботи травної системи, зокрема кишечника;
  • нормалізації функціонування серцево-судинної системи;
  • зменшення частоти головного болю.

Таким чином, страви з даними інгредієнтом не просто порадують смакові рецептори, а й нададуть позитивний ефект на організм, зокрема зміцнять здоров'я.

Застосування анісу при виготовленні алкогольних напоїв і на рибалці

Продукт широко використовувався в ролі лікарського засобу ще в Стародавньому Єгипті і Греції, країнах Азії. Багато речовин були представлені традиційними алкогольними напоями, які і зараз можна покуштувати. Особливо поширені вони в країнах Середземномор'я і в деяких регіонах США.

Анісові спирти можна зустріти у Франції у вигляді однойменного напою і пастис. У Греції можна спробувати узо і Ципурія. Італія щедро почастує класичної самбукою, а Іспанія запропонує насолодитися традиційним абсентом, який, до слова, багато європейських країн заборонили у себе вживати.

Проводитися подібні спирти можуть двома способами. Перший полягає в дистиляції рослинної сировини в поєднанні з алкоголем. Другий метод дещо легше. Він передбачає додавання в спирт витяжок рослини і необхідних ароматизаторів.

Ще одна цікава сфера застосування інгредієнта - рибалка. Любителі процесу стверджують, що завдяки ароматизованим краплях можна надати підгодовування привабливий для риби запах. Продукт вважається в риболовецьких колах активатором клювання, оскільки здатний швидко залучати здобич.

Профілактика захворювань і зміцнення імунітету з допомогою анісу

Наші далекі предки, займаючись дослідженнями, не просто зуміли розкрити воістину магічні властивості спеції, а й змогли розгадати загадку її корисного застосування. Перш за все, насіння рослини при помірному вживанні надають на організм такий вплив, як:

  • протизапальну;
  • сечогінний;
  • відхаркувальний;
  • відновлює;
  • очищає;
  • знеболююче.

Склад продукту (білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, вітаміни, мінерали) позитивно впливає на імунітет. Періодичне додавання в їжу дозволяє наповнити організм силами, що допомагають боротися з негативними факторами. Користь продукту не обмежена.

Підтримка імунітету сприяє своєчасній профілактиці захворювань. Позитивний вплив на сечогінну систему, дозволяє запобігти порушенням у роботі нирок. Очищення кишечника знижує ймовірність розвитку хвороб травної системи.

Порівняння анісу з бадьяном

Заява, що аніс і бадьян схожі і можуть бути взаємозамінними - помилково. Це абсолютно різні прянощі зі своїми особливостями. У них присутні схожі властивості, але це дозволяє лише приписати їх до однієї категорії спецій.

Почнемо з того, що перший є однорічна рослина, що відноситься до сімейства зонтичних. Бадьян - велике дерево з акуратними плодами. У обох спецій смак віддає солодкістю, а аромат свіжістю. Але у бадьяна обидва якості більш концентровані.

Що стосується застосування, то бадьян можна найчастіше зустріти в випічці, десертах, компотах, конфітюри. Аніс активно застосовується в процесі приготування м'ясних і рибних страв, додається в соління, виступає основним інгредієнтів при приготуванні алкогольних напоїв.

Застосування в медицині та кулінарії

Дивовижні властивості зробили його частим продуктом, використовуваним в медичних цілях. Завдяки йому:

  • посилюється секреція шлункового соку;
  • знижуються спазми (особливо при гастриті);
  • стимулюються функції молочних залоз в період годування груддю;
  • виробляється відхаркувальний ефект при проблемах з диханням;
  • виявляється антисептичну дію на бронхи; прискорюється процес схуднення;
  • швидше виводяться токсичні речовини з організму (антиоксидант);
  • поліпшуються функції шкіри (кровообіг в капілярах, позитивний вплив на клітини);
  • нормалізується сон;
  • усуваються головні болі і запалення;
  • відновлюються і зміцнюються ясна.

Застосовуватися продукт може у вигляді настоїв чи відварів. Також він виступає популярної спецією в португальській, німецькій, французькій, італійській і інших кухнях. У класичній інтерпретації його можна зустріти в таких стравах, як:

  • квашена капуста, огірки, патисони;
  • хліб і інша випічка;
  • спекотне, шашлики, стейк в духовці і інші м'ясні страви;
  • риба на грилі (в маринаді), сковороді, духовці;
  • припущені овочі (на грилі, пароварці, духовці).

Говорячи про соусах, інгредієнт додається в каррі, хоісін, пепероні. Включати його можна як цільними насінням, так і в якості порошку. Він може виступати в якості єдиного доповнення в блюді або доповнювати суміш прянощів, куди також входять коріандр, лавровий лист. Можна поєднувати з фенхелем і кмином, але для багатьох спеції схожі між собою, а тому додавати їх все немає сенсу.