Чабер
Показано 1 по 4 із 4 (всього сторінок: 1)
Чабер - це однорічна рослина, яка належить до сімейства яснотковые. Чабер має дуже цікавий і пряний .....
Чабер - це дуже ароматна спеція, яка являє собою трав'янисту однорічну рослинау Смак .....
Додай це до: перших страв, овочів, соусів, риби, фаршу, м'яса. Харчова цінність на 100 грам продукт.....
Додай це до: перших страв, овочів, соусів, риби, фаршу, м’яса. Харчова ціна на 100 грам продукту:: .....
Ароматна перцева рослина чабер (лат. - Satureja) належить сімейству Ясноткових і є однорічним напівчагарником, що росте переважно в Європі та Азії. У кожній із країн спецію називають по-своєму: чабер, цитрон, кондарі, але з однаковим задоволенням використовують у кулінарії та медицині.
Чабер містить у своєму складі цілий комплекс вітамінів та мінералів, а також майже 2% ефірної олії (фенол, тимол, карвакрол та інші). Для приготування спеції, що володіє пряним ароматом і гостротою чорного перцю, в хід йде молоде листя і пагони в свіжозірваному або висушеному вигляді. При сушінні запах і смак розкриваються сильніше.
Інтернет магазин “Банку спецій” (Україна) пропонує купити приправу чабер у меленому або різаному вигляді оптом та в роздріб за конкурентною на ринку ціною опту.
Запашний чабер додасть “родзинки” у перші та другі страви, з рівним успіхом збагатить м'ясо, рибу, дичину, птицю, гриби та овочі. Приправа покращує смак соусів, солінь та маринадів. Нею віддушують оцет і олію. Перечна трава хороша в консервації, у сирі та ковбасі. Нагоді в начинці для піци і пиріжків.
Початківцям кулінарам слід врахувати, що аромат чаберу домінує у блюді над іншими спеціями, тому кладуть його буквально дрібку. Закладку приправи в блюдо роблять на завершальному етапі приготування, щоб уникнути зайвої гіркоти.