Суміш спецій Курка жовта
Куркума є основою суміші прянощів для птиці «Жовта». Ця пряність одна з улюблених прянощів сходу. Без куркуми неможливо уявити кухні народів Середньої Азії. Ця приправа надає продуктам свіжість і робить продукти більш стійкими при збереженні.
Склад суміші прянощів «Для птиці «Жовта»: мелені куркума, перець чилі перемішані з подрібненим часником, коріандром, цибулею, куркумою та цукром. Суміш не містить солі і підсилювачів смаку. Має сильний пряний аромат і гострий, пекучий смак.
Суміш прянощів «Для птиці «Жовта» застосовують для приготування гарнірів м'ясних, рибних, овочевих страв, а так само для маринування або натирання будь-якого м'яса птиці. З цією сумішшю можна приготувати курячі грудки, крильця, окосту або запекти курку цілком.
Приготована на грилі або в духовці птаха з застосуванням суміші прянощів «Для птиці «Жовта» має апетитний вигляд і багатий смак і аромат.
Характеристика:
Зовнішній вигляд – суміш прянощів дрібного помелу і шматочків розміром 1-3 мм
Колір – жовто-коричневий.
Смак – пряний, пекучий.
Запах – властивий прянощів, що входять до складу суміші.
Склад – суміш овочів і прянощів.
Рекомендації по застосуванню:
При використанні суміші прянощів «Для птиці «Жовта» для приготування птиці на грилі рекомендується використовувати 10-20 г суміші на 1 кг м'яса.
Рекомендований час маринування в суміші – 2-4 години.
Мінімальний час маринування – 1 годину.
Умови зберігання:
Суміш прянощів «Для птиці «Жовта» повинна зберігатися в скляній герметично закупореній посуді в чистих, сухих, добре провітрюваних приміщеннях з відносною вологістю повітря 70-75% при температурі не вище 20С. У відкритому стані не зберігати.
Рекомендуємо рецепт: Курка запечена «По-східному».
Інгредієнти: 1 курка, 20 г вершкового масла, сіль за смаком,
15 г суміші прянощів «Для птиці «Жовта» на 1 кг курки.
Змішати в мисці масло, спеції і сіль.
Курку розрізати на грудинці і розгорнути. Накрити харчовою плівкою і трохи відбити. Намазати спеціями з олією і дати постояти 1 годину. Викласти на деко з фольгою. Потім поставити в духовку на 1 годину при температурі 2000С. Готову курку трохи остудити і розрізати на половинки. Рекомендується подавати з рисовим гарніром.