М'ята багата ментолом, який має місцеві знеболювальні, спазмолітичні властивості, сприяє рефлекторному розширенню коронарних судин. При болях у шлунку і кишечнику м'яту застосовують внутрішньо. При убний біль, при захворюваннях дихальних шляхів м'яту використовують зовнішньо.
Листя та квіти м'яти у свіжому або в сушеному вигляді використовують для приготування різних страв як приправу до салатів, супів, м'ясних та овочевих страв, для аромату додають у соуси та чаї.
Чай, в який входить м'ята, надає: жовчогінний, потогінний, заспокійливий вплив. М'ята входить до складу шлункового збору та у збори для прийняття ванн.
Застосовується м'ята в харчовій, кондитерській, парфумерній промисловості, вона міститься в зубних пастах та порошках.
М'ята приємна на смак і має великий спектр лікувального впливу.
М'яту є складовою багатьох страв (салатів, окрошок, як приправа до м'яса і риби). Вона може надати неймовірний аромат різним напоям, особливо прохолодним (морсам, компотам, сокам, холодному чаю, алкогольним коктейлям).
Також, м'ята знайшла застосування в медицині і косметології. Має болезаспокійливу властивість, входить в склад багатьох таблеток, мазей. М'ята покращує травлення. У косметології ж, використовується при лікуванні подразнень шкіри і як освіжаючий засіб.
Оптимальний час зберігання сушеної м'яти, вміщеної в герметично закриту банку, становить один рік.
Батьківщиною м'яти вважається Середня Азія і Середземномор'я. Найпопулярніший вид м'яти (м'ята перцева) був виведений в Англії, звідки вона поширилася по всьому світу. М'ята, яку ви можете купити в нашому магазині, родом з Єгипту.
Не варто зловживати м'ятою, адже це може завдати шкоди організму. Заборонено давати дітям напої з м'ятою, але при цьому їх можна купати у відварі м'яти. Не рекомендується вживати годуючим мамам (може привести до зменшення лактації).