• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Гриби білі, сушені

Країна походження Україна

Модель: 01240

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Білий гриб сушений

Його ще називають боровик, по праву вважається одним з найсмачніших і ароматних представників царства живої природи. Він зовсім не втрачає свої яскраві смакові якості після сушки. У цьому легко переконатися, додавши сушені гриби в суп, соус. Та що там, навіть такі прості на перший погляд, страви, як перловка або смажена картопля, заграють яскравими смаковими нотками, варто тільки додати гриби. До речі, якщо ви постите, то вони ефектно урізноманітнюють раціон. Їх ароматний і насичений смак, різноманітні спеції - все це допоможе не тільки приготувати кулінарний шедевр, але і відкрити багато страв заново!

Смачні ласощі сушені білі гриби

Приготування сушених боровиків - справа нехитра. Просто дотримуйтеся кількох простих правил, які ми підкажемо:

  • не варто мити гриби перед тим, як засушити їх. Мити потрібно безпосередньо перед приготуванням страви;
  • замочування - обов'язкова процедура. Можна замочувати у воді, молоці;
  • сушені боровики мають більш насичений смак, тому не треба переборщувати з ними при готуванні. Підлива або соус вимагають всього одну жменю грибів, так само як і суп.
  • для смачного бульйону - варити боровики потрібно в двох водах. Першу без сорому можна злити, так як в ній може бути присутнім невеликий присмак гіркоти.

А тепер давайте розглянемо страви з сушеними боровиками. Можливо, ви знайдете для себе новий, цікавий, а головне, смачний рецепт!

Рецепти перших і других страв з сушеними грибами

Гречка з білими грибами

Підготуйте склянки з гречкою і дрібно нарізаними боровиками. Покладіть всі інгредієнти в глиняний горщик, налийте туди води, додайте сіль. Змастіть краї горщика рослинним маслом, а ось його верх необхідно заліпити... тістом, на яке надівається кришка! Тісту знадобиться трохи, воно відмінно впорається зі своєю роллю - герметична пробка для кращого насичення страви ароматом і смаком. Горщик відправляєте в духовку, розігріту до 150 градусів, на півтори години (якщо використовуєте металевий посуд, то на 60 хвилин). В якості заправки до страви обсмажте дрібно нарізану цибулю в вершках і додайте в кашу. Спеції в банках також допоможуть підкреслити насичений смак страви!

Щі з сушеними боровиками

Вам знадобиться чверть капустини, 250 грам квашеної капусти, жменя сушених білих грибів, 4 картоплини, цибуля, морква, рослинне масло, 1 столова ложка томатної пасти, спеції за смаком. Боровики замочіть на ніч, після чого ретельно промийте, залийте гарячою водою і доведіть до кипіння. Додайте сіль за смаком, після чого продовжуйте варити протягом 45-50 хвилин. Почистіть овочі, натріть моркву. Додайте картоплю в бульйон. Цибулю і моркву обсмажте на сковороді в рослинному маслі, після додайте томатну пасту і залиште піджарку нудитися. Далі нашинкуйте капусту в суп і продовжуйте варити протягом 20 хвилин. Додайте в бульйон піджарку і квашену капусту, доведіть блюдо до кипіння, додайте спеції за смаком і дайте супу настоятися 20 хвилин під кришкою.

Смачного!

Корисні якості білих грибів

Дослідження показують, що в боровиках міститься рибофлавін, який відповідає за здоров'я шкіри і зростання нігтів, волосся. Їх користь також в тому, що в них міститься каротин (вітамін A), а також групи вітамінів B, C, D. Помірне вживання сушених грибів допомагає відновлювати організм після таких хвороб, як стенокардія, занепад сил, проблеми з щитовидною залозою.

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
3 reviews
0 answers
3 ratings
100% 3 positive
15  
Usefulness of review
0 votes
0