Кориця мелена (свіжий помел)
Кориця – це вічнозелене дерево, вид роду Коричник. Спецію добувають із внутрішнього висушеного шару його кори. Ароматна приправа відома з давнини, її високо цінували і часто дарували правителям країн. Корицю імпортували до Китаю ще в другому тисячолітті до нашої ери, вона згадується навіть у Біблії. Існує переказ, згідно з яким імператор Нерон спалив річний запас кориці на похороні своєї дружини Поппе Сабіни.
Використання кориці у кулінарії
Найчастіше інших кулінарів, мелену корицю використовують кондитери. Вона має м'який, теплий аромат і гострувато-солодкий присмак. Додають її при випіканні печива, пряників, бісквітів, солодких пирогів. Також ця спеція доречна у пудингах, солодких напоях та кашах, мусах, желе, запечених фруктах та каві. Крім кондитерських виробів, свіжомелена кориця гармонійно поєднується зі стравами з птиці та баранини. Неповторний її аромат відмінно підходить до овочевих салатів, варень, соусів і страв із сиру.
Вміст корисних речовин
У корі коричного дерева містяться ефірні олії, що головним чином складаються з альдегіду коричної кислоти. Завдяки цій речовині, натуральна спеція має антиоксидантну дію, запобігаючи утворенню тромбів.
В Україні мелену корицю та інші популярні приправи можна придбати на сайті "Банку Спецій". Чудова якість та демократична ціна – основні правила нашого магазину. Всі спеції упаковуються безпосередньо в день відправлення та доставляються в будь-яку точку країни у максимально стислий термін.