Суміш спецій Овочі і коріння
Безсумнівно, кожен, хто хоча б раз пробував приготувати щось з додаванням ароматної суміші спецій, з упевненістю скаже, що вона надає стравам своєрідного неповторного смаку та аромату. Крім того білі корінці багаті на корисні поживні речовини: корінь пастернаку - джерело калію, містить багато вітамінів групи В і вітамін С; корінь петрушки - багатий на ефірні олії, вітаміни, макро - і мікроелементи, а вітаміну С в ньому в 4 рази більше ніж у лимоні; селера багатий вітамінами, необхідними для чоловічого організму, такими як вітамін С, вітаміни групи В та Е, а також А, РР, до її складу входить чоловічий гармоні - андростерон.
Насолоджуйтеся смаком страв з сумішшю корінців і овочів і будьте здорові.
Суміш корінців і овочів складається з подрібнених і ретельно перемішаних шматочків червоної та зеленої паприки, цибулі, моркви, часнику і коренів пастернаку, селери, петрушки.
Суміш спецій використовують в багатьох стравах: для приготування гуляшу, тушкованого м'яса або птиці, овочевих рагу і супах, в м'ясних рагу, для фарширування перців і помідорів.
Для приготування тушкованого м'яса, птиці або овочів, а також гуляшу або овочевого супу використовують 10-30 г суміші коріння і овочів. Кількість використовуваної суміші залежить від обсягу страви і від смаку.
Радимо при приготуванні м'ясних страв додавати суміш за 10-15 хвилин. До закінчення прийому, а в овочеві страви - одночасно з овочами.
При використанні суміші для приготування фаршу суміш замочують в окропі на 15-20 хвилин, потім воду ретельно зливають і використовують суміш корінців і овочів за рецептом.
Умови зберігання:
Суміш повинна зберігатися в герметичній посуді в чистих, сухих, добре провітрюваних приміщеннях з відносною вологістю повітря 70-75% при температурі не вище 20С
У відкритому стані не зберігати.