Суміш спецій Адигейська сіль

0 відгуків
Код 00522
Вартість за 100 г
1
15.50 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Адигейська сіль - унікальний продукт, який готують шляхом змішування і розтирання солі і часнику, додаючи при цьому різні прянощі.
Саме за рахунок цього адигейська сіль має насичений і пряний запах і смак. Сіль не просто змішують з часником, що б вона просочилася ароматом, а дуже ретельно перетирають, щоб вона збагатилася вітамінами.

Склад суміші: сіль харчова, паприка мелена, коріандр мелений, перець чорний крупний помел, перець червоний мелений (чилі).

У народі багато говорять, що адигейська сіль продовжує життя. А адже в ній дійсно багато корисних речовин.

Корисні властивості і шкода адигейської солі

  • У цій чудовій прянощі є часник, а це значить, що вона володіє профілактичними властивостями і корисна при застуді. Крім того, зміцнює імунітет.
  • Завдяки часнику в складі адигейська сіль володіє протизапальними і антипаразитарними властивостями.
  • Кріп дає можливість прянощі виводити шлаки, токсини та інші шкідливі речовини з організму.
  • У петрушці міститься вітамін С, який дуже корисний для організму.
  • Шалено корисна спеція - чаман (пажитник), яка входить до складу солі, допомагає при цукровому діабеті, а також здатна боротися з раковими клітинами.
  • Адигейська сіль містить в собі чорний перець. Він розріджує кров, що дає організму насититися добре киснем. Внаслідок цього поліпшується робота мозку, збільшується активність, проходять болі в голові.
  • Солодка паприка містить в собі лікопін. Ця речовина захищає клітини організму від впливу токсинів.
  • Якщо адигейська сіль приготовлена ​​на основі морської солі, то користь збільшується в кілька разів. Морська сіль шалено корисна для організму загалом.

Шкода адигейської солі

Пряність складається в основному з солі. Вживання у великих кількостях підвищує артеріальний тиск, призводить до набряків, негативно впливає на нирки.

Для чого використовується адигейська сіль?

Дана пряність універсальна і підійде для безлічі страв. Її додають до овочів, до м'яса, до риби, до морепродуктів, до салатів. На основі адигейської солі готують соуси, нею підсолюють перші страви і хлібобулочні вироби.

Як зробити Адигейську сіль самостійно?

Приготувати вдома на кухні Адигейську сіль простіше простого. Для цього потрібні найпростіші і легкодоступні продукти.
Ми приготуємо сіль за кількома рецептами.

Для рецепта №1 нам знадобиться:

  • 1 кілограм часнику
  • 2 кілограми солі

Очищаємо часник, змішуємо його з сіллю і товчемо до однорідної маси. Далі все складаємо в суху і скляну банку, і прибираємо в темне місце.

Для рецепта №2 нам знадобиться:

  • сіль - 0,5 кілограма
  • часник - пару головок
  • спеції: коріандр, кінза, кріп і петрушка, базилік, майоран, чабер, паприка мелена, перець чорний мелений, чилі мелений. По одній чайній ложці буде досить.


Часник подрібнюємо, змішуємо з сіллю і прянощами. Все це гарненько розтираємо в ступці. Готово! Зберігаємо сіль в банку з щільно закритою кришкою і в сухому місці.

Для рецепта №3 нам знадобиться:

  • 1 кілограм солі
  • пару головою часнику
  • по 1 чайній ложці спецій: суміш спецій хмелі-сунелі, сушений кріп, сушену петрушку, перець чорний, паприка солодка, кінза.

Знімаємо з часнику шкірку, подрібнюємо його, додаємо сіль і перетираємо до однорідної маси. Додаємо спеції і ще раз гарненько перетираємо. Пересипаємо в суху баночку, з щільною кришкою і готово!

Крім рецептів самої солі є один чудовий рецепт солоних огірочків на зиму з адигейської сіллю. Робити їх не важко. Нам потрібні:

  • огірки - 1,5 кг
  • часник - 2 шт
  • сіль адигейська - 2 столові ложки
  • кріп - пучок
  • перець чорний горошком - 10 штучок
  • мед - пару чайних ложок

Спосіб приготування:

  • Гарненько миєм огірки, кріп, чистимо часник.
  • У велику 3-и літрову банку складаємо на дно: трохи свіжого кропу, горошки перцю і головку часнику. До середини банки складаємо огірки.На середину банки кладемо ще трохи кропу і знову огірки. Зверху додаємо часник, кріп, мед і засипаємо сіллю адигейської.
  • Банку закриваємо кришкою і ставимо на кілька діб в тепле місце. Один раз на добу перевертаємо банку.

Через дві доби готові малосольні огірки можна їсти! Смачного!

Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Переказ на картку
Післяплата (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Суміш спецій для плову з барбарисом
35.00 грн
Суміш спецій 10 овочів
32.50 грн
Паприка мелена копчена
31.00 грн
Суміш спецій Грибна
22.00 грн
Кунжут білий
30.00 грн
Сіль копчена
20.00 грн
Суміш спецій Сванська сіль червона
20.00 грн
Суміш спецій Грузинська
20.50 грн
Суміш спецій до Картоплі
30.50 грн
Суміш спецій Прованські трави
20.00 грн