Соус гранатовий "Наршараб", 250 г

1 відгуків
Код 01249
1
64.00 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Азербайджанська кухня сповнена смачних «прикрас» для страв. Як приємне доповнення застосовується соус. Часто чується назва Наршараб - кисло-солодкий соус з граната.

Історія походження соусу Наршараб

Трохи тягучий соус яскравого рубінового відтінку відмінно поєднується зі стравами з м'яса, а також може виступати смачною заправкою для салату. Вперше про нього заговорили в Азербайджані багато століть назад. Його класичні рецепти є секретом, який трепетно ​​зберігають азербайджанці. Однак сьогодні на прилавках можна зустріти як традиційний, так і його сучасний вид.

Зародився продукт в Азербайджані неспроста. Оскільки територія завжди славилася гранатовими плантаціями, активне застосування їх в їжу було лише питанням часу. Крім того, що місцеві жителі вживали гранат в свіжому вигляді, деякі все ж вирішили використовувати його неповторний смак для прикраси національних страв. Надалі представники багатьох інших народів запозичили продукт для власних кулінарних шедеврів.

Самостійне приготування соусу Наршараб

Незважаючи на таємничість навколо традиційних рецептів гранатового соусу, його можна приготувати в домашніх умовах. Господині навіть можуть своїми руками удосконалювати його смак за допомогою додавання до складу інших інгредієнтів.

Основою Наршараб виступає натуральний сік граната, який згущують до певної консистенції. Сам сік отримують з зерен плода, які попередньо очищають від перегородок і піддають екстракції. Щоб він загустів, його виставляють під відкриті сонячні промені і тримають до тих пір, поки не випарується 80% його обсягу.

Щоб зробити смак соусу більш насиченим, можна погратися зі спеціями:

  • цукром;
  • коріандром;
  • базиліком;
  • лавровим листом;
  • корицею.

Для любителів гостроти, можна додати перець - червоний або чорний. Приємний аромат допоможе забезпечити запашний перець. Продукт можна додавати в процесі створення страви, наприклад, маринування шашлику, а деякі все ж їдять його, додаючи в готову їжу.

Для яких страв підходить гранатовий соус і як його додавати

Оскільки продукт характеризується високим вмістом кислот і цукру, вживати його слід раціонально, інакше користь буде втрачена. У разі наявності захворювань травної системи, від подібного вишуканості доведеться зовсім відмовитися.

Прийнято вважати, що Наршараб прикрашає м'ясні страви. Дійсно, поєднання граната з м'ясом, особливо якщо для його приготування застосовувався гриль, забезпечує непередавані смакові відчуття в процесі прийому їжі, дозволяючи розкрити всі властивості страви.

При цьому соусом нерідко заправляють овочеві салати. Він надає приємну кислинку або, при певному відсотку вмісту цукру, солодкість. Терпкість і гострота за рахунок наявності перцю, робить блюдо пікантним і змушує інші інгредієнти краще розкритися.

Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
Самовивіз (тимчасово недоступний)
тілько м.Вінниця, вул.Трамвайна, 3
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Перевод на картку
Наложений платіж (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Паприка мелена копчена
30.00 грн
Перець чорний горошок
42.00 грн
Куркума мелена преміум
19.00 грн
Суміш спецій 10 овочів
31.00 грн
Лавровий лист
27.50 грн
Суміш спецій для плову з барбарисом
31.00 грн
Суміш спецій Аджика червона
22.00 грн
Часник гранульований, 150 г
63.00 грн
Ванільний цукор, 200 г
44.00 грн
Уцхо-сунелі мелений, 110 г
80.00 грн