Кмин
Фільтрувати (9 товарів)
Наявність
Смакує до
Спеції
Пакування
Тара
Калінджі (чорний кмин)
27.00 грн
Калінджі, 140 г
50.00 грн
Калінджі, 600 г
180.00 грн
Кмин зерно
19.50 грн
Кмин зерно, 120 г
39.00 грн
Кмин зерно, 460 г
110.00 грн
Кмин мелений
18.00 грн
Кмин мелений, 100 г
34.00 грн
Кмин мелений, 500 г
110.00 грн
Відгуки про нашу продукцію
Кмин зерно Спеції для плову
Отличная специя для мяса и особенно для хлеба, тмин пришёл идеально чистый и ароматный
Кмин зерно Спеції для плову
Заказала в первый раз. Использую недавно, в капусту. Брала на лотке со специями. Но когда получила посылочку в этот раз...я была просто шокирована этим ароматом...это нечто, куда там тем специям. Думаю теперь эта специя поселится у меня в ассортименте на постоянной основе...
Калінджі (чорний кмин) Чорний кмин
Купил на пробу,почитав отзывы-хорошее впечатление -качество норм. Говорят,что очень полезно-надеюсь)  Спасибо магазину!
Кмин зерно, 460 г Кмин
Беру тмин только здесь. Именно такую большую банку. Качество здесь самое лучшее! Рекомендую!
Калінджі (чорний кмин) Чорний кмин
Покупала для отца.  Он очень доволен.\r\nА я благодарна БанкеСпеций за оперативную доставку, хоть и заказывала через Розетку.
Кмин мелений Спеції для ресторанів
Тмин отличного качества. Спасибо за быструю доставку и качественную продукцию!!!
Кмин зерно Спеції для плову
Отличные Приправы!
Кмин зерно Спеції для плову
Товар качественный,  аромат неимоверный.

Кмин - трав'яниста рослина, відноситься до сімейства зонтичних. Його зерна використовують у кулінарії, фармакології, медицині. Зовні вони схожі на насіння кропу, а чорний кмин часто плутають із насінням цибулі.

Сухі плоди рослини - джерело вітамінів, мінералів. У них міститься до 8% ефірної олії та 20% жирних масел, білків. Крім того, до складу насіння входять протеїн, натрій, залізо, фосфор, калій. Готову приправу додають у перші страви, випічку, м'ясо, рибу та навіть десерти. У медицині зерна використовують для нормалізації травлення, лікування диспепсій, кишкових розладів. Сухі плоди кмину входять до складу седативних, шлункових, проносних препаратів.

Смакові якості

Смак спеції нагадує аніс. Він має легкий кроповий аромат, гіркий смак, у міру гострий та пекучий. Пряність додають у готові страви, щоб надати їм аромату. Особливо смачним виходить м'ясо та птиця, заправлені соусом з додаванням кмину. В індійській кухні їм ароматизують страви з овочів, бобових, додають у коржики, посипають морозиво. На Тибеті із зерен заварюють чай. Насіння можна пророщувати і їсти. Купити спецію оптом можна на сайті магазину Банку спецій.

Корисні властивості

Використовувати рослину для лікування недуг стали кілька століть тому. Стародавні знахарі лікували з його допомогою кон'юнктивіт та отруєння. Кмин дають навіть дітям для полегшення метеоризму.

Користь насіння:

  • нормалізує роботу ШКТ;
  • усуває безсоння, наслідки стресу;
  • запобігає захворюванням органів дихання;
  • усуває нудоту.

Зберігати приправу потрібно у закритій ємності, у темному та сухому місці. Щоб розкрити смак та аромат зерен, обсмажте їх на гірчичному маслі перед додаванням у страву. У каталозі магазину Банку спецій можна купити кмин мелений, в зернах, калінджі. Ціна на опт набагато нижча за роздрібну вартість. Є доставка по Україні.