Гриби Шиитаке, 1 кг
Гриби Шиитаке - деревні гриби, що ростуть на дереві шиї, найбільш поширені і культивовані в світі. Мають вишуканим смаком і цілющими властивостями. Вважаються делікатесом, їх цінують за специфічний приємний смак і аромат, що нагадує щось середнє між смаком білих грибів та печериць.
Мають темно-коричневий пластинчатий капелюшок 5-20 см в діаметрі і щільну м'ясисту текстуру.
Містять багато поживних речовин: вітаміни A, C, D, B1 і B2, полісахариди і амінокислоти, цинк, фосфор, калій, кальцій, залізо, мідь.
Шиітаке широко застосовується в кулінарії, медицині і косметології.
Особливо популярні в китайській, корейській і японській кухнях. У східній кухні існує безліч рецептів супів, соусів, приправ і напоїв з шиітаке. Відмінно поєднуються з овочами, м'ясом, рибою і птахом. Сушені шиітаке, як і будь-які інші сушені гриби, перед приготуванням потрібно замочити в простій воді або бульйоні, але не надовго, хвилин на десять. Мають також широке застосування в медицині і косметології.
