• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Чай чорний Darjeeling (Дарджилінг)

Країна походження Індія

Модель: 00769

Наявність: Очікуємо

Повідомити про наявність

Наявні опції

* Вага:

Дарджилінг - це елітний чорний високогірний чай. Унікальний смак і лімітоване виробництво зробили його одним з найдорожчих у світі.
Цей знаменитий чай вирощують тільки в Індійському регіоні Дарджилінг на півночі Гімалаїв. Чай збирається і виготовляється тільки вручну з нирок і верхніх молодих листочків чайного куща. На відміну від інших сортів Чорного чаю, Дарджилінг піддається ферментації не у повному обсязі (~ 90%), і за цією ознакою він наближається до улунам.
Дарджилінг вважається "шампанським чаю" за його природний аромат муската, який не можна відтворити ніде, ні в одному іншому чае. Вся справа в унікальному поєднанні особливостей місцевих родючих ґрунтів, вологого прохолодного клімату з рясними дощами і гряди пагорбів, які забезпечують плантаціям ідеальний дренаж. І хоча можливості вирощування дарджілінга обмежені географічно, чайні майстра ніколи не збільшують його врожай за рахунок якості. Кількість дарджілінга на ринку з року в рік не однаково і залежить від того, наскільки сприятливими були погодні умови в сезоні для ідеального збору.
Історія знаменитого чаю налічує менше двохсот років. Англійський хірург доктор Кемпбелл у 1841 році висадив кілька чайних саджанців в саду біля своєї резиденції бічвуд в дарджилинзі, розташованої на висоті 2134 метри над рівнем моря. Якість врожаю перевершило найсміливіші очікування Кемпбелла, і через кілька років уже на рівні уряду Індії було вирішено розвинути в регіоні чайну виробництво. Сьогодні тут 87 чайних садів, де вирощують Дарджилінг, і кожен має власне ім 'я і свою особливу історію. Звичайно, легендарний чай того вартий.
Заваривши чашечку дарджілінга, ви насамперед відчуєте тонкий мускатний аромат. Вчинений смак цього чаю подарує яскраву гру квіткових тонів і тонкої благородної терпкості, трав’яних ароматів з пікантними димними нотками.

 

  • Місце вирощування: Індія, регіон Дарджилінг
  • Посуд: глиняна, скляна або фарфорова
  • Пропорції: 2 ч.л. (4 гр) в 200 мл води
  • Температура води: 95-98 °С
  • Час заварювання: 3-5 хв.
  • Кількість заварювань: до 2
Вид
Вид Розсипний
Тип
Тип Чорний чай

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
1 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
1 votes
100% 1 positive
1