• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Булгур

Країна походження Туреччина

Модель: 00328

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Коли набридли звичайний рис і гречка, на виручку прийде дивовижна крупа - булгур. Вона неймовірно смачна і обов'язково завоює серця справжніх цінителів корисної і апетитної їжі. А завдяки величезному вмісту мікроелементів і вітамінів, ваш організм обов'язково подякує за таку їжу. Заглянувши в каталог інтернет-магазину "Банка спецій" напевно знайдете всі найнеобхідніші інгредієнти, що дозволяють створювати не просто страви, а справжні кулінарні шедеври! А наша ціна, що поєднується з високою якістю продукції припадуть до душі найсуворішим критикам.

Булгур - смачна і корисна їжа

Батьківщиною цієї дивовижної крупи є Близький Схід, а все тому що там пшеницю піддавали спеціальній обробці. Спочатку її гарненько обдавали окропом, потім просушували на сонці і на завершення просівали через сито. Залежно від розміру осередків останнього і виходив булгур різного помелу. Після чого підбирали крупу в залежності від рецепту і страви. Так, наприклад, крупнозерновий ідеально підходить для приготування плову, фаршированих овочів і м'яса. Крупу середнього розміру додають в салати, а з дрібного виходять чудові каші та супи.

Однак, така крупа не просто здатна відмінно втамувати голод, а й дуже корисна для людини. 

Цінність булгура:

  • вітаміни групи В, які містяться в цьому продукті, сприяють нормалізації нервової системи і допомагають побороти стрес;
  • вітамін Е сприятливо позначається на підтримці краси шкіри і волосся;
  • також у складі цієї крупи присутній марганець, який сприяє в утворенні гормону радості - серотоніну;
  • грубі харчові волокна вбирають зайву рідину, шлаки і токсини, за рахунок того, що вони не перетравлюються - призводять до загального очищенню організму;
  • як і маш він має низький глікемічний індекс, що робить страви з булгура актуальними навіть для діабетиків;
  • а завдяки протизапальним властивостям, такі каші рекомендується вживати під час простудних захворювань.

Варто сказати, що така крупа зберігає всі властивості цільного зерна. Також необхідно враховувати що вона містить глютен, тому людям, які страждають від непереносимості цього білка слід відмовитися від даної їжі. Вибираючи цю крупу дуже важливо стежити за терміном придатності та перевіряти, щоб в ній не було злиплих грудочок, в іншому випадку вона не придатна для вживання. 

Роль булгура в кулінарії

Ця крупа довгий час була незамінним інгредієнтом всіх близькосхідних кухонь, але сьогодні вона стала не менш популярною і в наших регіонах. Ця каша стане відмінним гарніром до м'яса, птиці та риби. Перед приготуванням булгур рекомендується замочити на 30 хвилин в окропі, після чого проварити або прожарити. Особливої пікантності страві додасть сік лимона. Збризніть їм готову кашу.

А ось ласуни по достоїнству оцінять ситний і неймовірно смачний фруктовий булгур. Додайте в підсмажений булгур різні сухофрукти, а замість води залийте тімьянового відвару, який додасть страві особливої терпкості і пікантності. Проваріть на повільному вогні поки крупа не загусне, після чого дайте ще трохи настоятися. А якщо хочете щоб солодка каша стала ще більш корисною, додайте в неї замість цукру мед.

Хочете купити такий вид обробленої пшениці, але не знаєте де? В інтернет-магазині "Банка спецій" зможете замовити крупу, кіноа, різні спеції і прянощі за найвигіднішою вартістю! Висока якість продукції, доставка по всій Україні завоює серця найвимогливіших клієнтів.

Тип
Тип Булгур

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
1 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
2 votes
100% 2 positive
2