• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Сочевиця зелена

Країна походження Україна

Модель: 00536

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Сочевиця - це одне з найбільш корисних бобових рослин. Продукт - прекрасне джерело білка, рослинних волокон і клітковини. У зеленої сочевиці плоди не до кінця дозрілі і зовні являють собою кругле плоске зернятко.

Сочевиця буває не тільки зелена. Є кілька основних видів, які розрізняють: червона сочевиця, чорна, коричнева і французька.

Користь зеленої сочевиці

Сочевиця містить в собі практично все, що потрібно для нашого організму. У ній є замінні і незамінні амінокислоти, більше 20-ти макро і мікроелементів, вітаміни А, Е, РР, бета-каротин і вітаміни групи В. Калорійність сочевиці залежить від сорту і може коливатися від 280 до 315 калорії на 100 грам.

  • Сочевиця містить клітковину, волокна, завдяки чому позитивно впливає на травлення, нормалізує апетит, прискорює обмінні процеси.
  • Оскільки в сочевиці міститься велика кількість білка, вона потрібна для м'язової маси, сприяє будові м'язів.
  • Сочевиця підтримує структуру і зміцнює наші кістки; запобігає виникненню анемії, інсультів; захищає клітини від вільних радикалів.
  • Рекомендують сочевицю діабетикам. Вона знижує цукор у крові, холестерин і нормалізує високий тиск.
  • Продукт містить триптофан, який допомагає виробити гормон серотонін, що відповідає за наш душевний спокій.
  • Сочевицю радять вживати при схудненні. Вона не тільки сприяє скиданню зайвої ваги, але і покращує роботу організму в цілому.
  • Ця рослина - безпечний і екологічно чистий продукт, який не накопичує нітрати.
  • У сочевиці міститься вітамін С, який позитивно впливає на імунну систему.

 

Шкода сочевиці

Так як сочевиця культура бобова, вона сприяє газоутворення. Тому не рекомендують людям:

  • з хворобами кишечника
  • з дисбактеріозом.

Крім цього, сочевиця заборонена при подагрі.

Ми звикли використовувати два види сочевиці. І тому багато хто задається питанням "Чим відрізняється зелена сочевиця від червоної"? "Яка корисніше"?

Відмінні риси червоною і зеленою сочевиці:

  • Червона сочевиця - дозріла, тому вариться близько 15-ти хвилин. Зелена сочевиця - недозріла, тому її варять довше (близько 1 години) і перед цим ще замочують на 1 годину.
  • Сочевиця зелена зберігає свою форму, червона розварюється.
  • За смаком червона сочевиця схожа на звичайний горох, а зелена має пряний, приємний смак.

Корисними є обидва види сочевиці. Кожна з сортів позитивно впливає на організм.

Як правильно готувати зелену сочевицю?

  1. Для початку крупу потрібно добре промити, залити водою і залишити на 1 годину настоятися.
  2. Далі зливаємо воду, наливаємо чисту і варимо на маленькому вогні протягом години.
  3. Сире блюдо не солити, воно може стати дубовим і полопатися. Солимо тільки після приготування.

Для тих, хто чув про сочевицю, але ще не готував з неї - нижче наведено кілька легких страв.

Сочевиця в мультиварці

Нам потрібні:

  • Зелена сочевиця - 200 грам
  • Цибуля - 1
  • Морква - 1
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень - невеликий пучок
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

 

Приготування:

  • Замочуємо сочевицю у воді на годину - півтори.
  • Готуємо овочі: нарізаємо часник і цибулю, натираємо моркву на тертку, і смажимо на олії до рум'яного кольору.
  • Воду з сочевиці зливаємо, промиваємо її ще раз і додаємо до наших овочів в мультиварку.
  • Заливаємо 2-ма склянками води і ставимо на потрібний нам режим. Час приготування 20-30 хвилин.
  • Готовий гарнір з сочевиці можна посипати зеленню. Готово!
Тип
Тип Сочевиця

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
Nobody has left any reviews.