Кероб, смажений
Кероб - це перемелені плоди Ріжкового дерева. Ця рослина являє собою високе дерево з довгими (до чверті метра) стручками, які на половину складаються з фруктози.
Батьківщиною цієї рослини є країни Середземномор'я, такі як Єгипет, Кіпр, Туреччина, Італія, Іспанія, Португалія, Ізраїль.
З берегів Середземномор'я рослина привезли до Австралії, де його вже і стали вирощувати.
У сирому вигляді стручки Цератонии не вживаються в їжу. Що б вони були їстівними їх сушать, а потім подрібнюють. Далі кероб обсмажують, що надає йому новий смак.
Смаки порошку змінюються від ступеня прожарки.
- Сирий кероб - найсолодший за смаком порошок, має світло-коричневий колір.
- Слабожарений кероб - має карамельним смаком з легкою кислинкою і має темно-коричневим кольором.
- Смажений кероб - колір і аромат практично такий же як і у какао. З-за легкої гіркоти дуже нагадує шоколад.
Кероб - дуже корисний продукт. У ньому міститься багато вітамінів (вітамін А, D, е, вітаміни групи В) і мінерали (цинк, залізо, мідь, магній, фосфор, калій, кальцій), антиоксиданти, клітковину. Калорійність продукту всього 222 ккал на 100 грам.
Кероб використовується у кулінарії, медицині і навіть в косметології.
В кулінарії, кероб використовують в основному для заміни какао і шоколаду. Його в основному додають у десерти, випічку. З допомогою керобу готують глазур, пудинги, цукерки, солодкі батончики, шоколад, різні холодні і гарячі напої.
Корисні властивості кероба:
- У продукті міститься велика кількість антиоксидантів, які здатні боротися з процесами старіння організму.
- У керобі немає кофеїну, який є в какао. Це дає можливість пити напій дітям і людям з гіпертонією.
- Напій з кероба володіє заспокійливим ефектом.
- Всі вітаміни і мікроелементи, що містяться в кэробе, дуже легко засвоюються організмом.
- Кероб містить у собі клітковину, що позитивно впливає на систему травлення.
- Вживання мелених плодів ріжкового дерева сприяє виведенню токсинів і шлаків з організму, допомагають при лікуванні діареї і отруєнь.
- Часте вживання кероба зменшує накопичення холестерину в крові. Тому продукт рекомендують вживати для профілактики захворювань серця.
- Кероб містить у собі фруктозу і глюкозу, тому в нього не варто додавати цукор. Продукт відмінно підходить для діабетиків, але вживати його слід з обережністю.
- Продукт зменшує почуття голоду, тому його рекомендують вживати людям, що дотримуються суворої дієти.
- Кероб - дуже корисний продукт, тому недоліків у нього немає. Продукт може принести шкоду тільки при індивідуальній непереносимості.
Купити кероб можна в нашому інтернет-магазині в роздріб від 100 грам, а так само оптом від 2-ох кілограм.