Лавровий лист різаний
Лавровий лист, як правило, зростає на чагарниках або невеликих деревах. Батьківщина рослини - Середземномор'ї. Вирощують його в Туреччині, Греції, Грузії, Іспанії, Франції. У свіжому вигляді листя гіркі, але під час сушіння вся гіркота випаровується. Висушений продукт має м'який оливковий колір і приємний пряний аромат. Раніше його використовували для ароматизації води, призначеної для миття рук перед їжею. Сьогодні сухе листя лавра застосовують в кулінарії. Рослина не тільки надає страві особливий смак і запах, а й дуже корисно для організму.
Корисні властивості
Корисні компоненти, які поширюються з ароматом лавра, сприяють підвищенню імунітету. Перевага рослини в тому, що в сухому вигляді воно зберігає всі корисні властивості. Лавровий лист різаний має сечогінну, ранозагоювальну, протизапальну дію. Він багатий фітонцидами, містить дубильні речовини, виводить токсини з організму. Масло з лавра використовують для лікування хвороб дихальних шляхів, ГРВІ.
Застосування у кулінарії
Пряність незамінна для приготування бульйонів, супів, маринадів, соусів. Його додають під час варіння до основного продукту на 5-10 хвилин. Потім потрібно дістати його, щоб страва не віддавало гіркотою. Використовується при приготуванні заливного, морепродуктів, гуляшу, будь-якого соусу. У деяких світових кухнях листя додають в гарячі напої. Спецію додають в консервацію, вона відмінно підкреслює смак маринованих огірків, помідорів, кабачків.
Декілька порад:
- лист повинен бути оливкового кольору, це говорить про його відмінну якість;
- пряність, яка зберігається більше року, може додати страві гіркий присмак;
- в гарніри спецію додають за 5-8 хвилин до кінця варіння, в супи - за 10-15;
- оптимальна норма - 1 невеликий лист на 1 л рідини.
Придбати цю пряність в Києві
можна в нашому інтернет-магазині "Банка спецій". В каталозі великий вибір сумішей, соусів, наборів, інгредієнтів, натуральних олій. Всі замовлення ми відправляємо по Україні. У нас гарантія кращої ціни.