• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Псиліум

Країна походження Індія

Модель: 00452

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Псиліум: страшна екзотика чи знайомий суперфуд?

Сьогодні популярний культ здорового способу життя, включаючи здорове харчування. На вітринах продуктових магазинів і в рецептах страв часто можна зустріти незвичайні назви, серед яких є псіліум.

Що таке псиліум і навіщо його їдять?

Такий екзотичний інгредієнт, як псиліум або ісфагула насправді не що інше, як борошно з висівок блошного подорожника (plantago psyllium L.). Не варто плутати з тим бур'яном, який сьогодні часто виступає героєм численних жартів, а нашими предками використовувався як цілющий рослина.

Основна цінність псиліума полягає в утриманні близько 85% клітковини, причому 71% - розчинна, необхідна корисній мікрофлорі кишечника. У складі продукту відсутні засвоювані вуглеводи, завдяки чому його часто застосовують в безглютеновій або низьковуглеводній випічці (LCHF-випічка).

Псиліум є топовим інгредієнтом в стравах при дієтах. Лікарі його рекомендують тим, хто хоче налагодити травні процеси в організмі. Приємним бонусом виступає те, що продукт знижує рівень холестерину.

Використання лушпиння подорожнику в кулінарії.

Найчастіше в приготуванні різних страв застосовується борошно з висівок. Продукт здатний блискавично вбирати рідину, перетворюючись в якийсь гель, чому тісто виходить більш скріплене, а сама випічка стає повітряною. Псиліум виступає заміною стандартного глютену (клейковини).

Любителі поекспериментувати на кулінарному терені, можуть додавати подрібнене лушпиння подорожнику в тісто для традиційної випічки. Маса змішується зі звичайним борошном, завдяки чому поліпшується структура тіста і підвищується вміст клітковини. Особливість цього Суперфуду  полягає в тому, що у нього немає смаку.

Любителі поласувати стравами з вмістом псиліума, повинні пам'ятати наступне:

  1. Продукт може викликати алергічну реакцію.
  2. Вживаючи їжу, що містить борошно або лушпиння подорожника, необхідно пити багато води.
  3. Перед тим, як переходити на харчування, де часто присутній даний продукт, необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем, оскільки цей cуперфуд ладнає далеко не з усіма ліками.
  4. Вживати псиліум можна тільки в складі приготованого блюда, а не у вигляді сухого порошку.

Рецепт будь-якої випічки, будь то звичайний хліб, булочка або авторський виріб можна зробити більш корисним за допомогою псиліума. При цьому можна пограти зі спеціями, щоб результат вийшов смачним і цікавим.

Корисні властивості псиліума.

Користь лушпиння насіння подорожника полягає не тільки в позитивному впливі на травлення, роботу кишечника. Завдяки цьому продукту можна контролювати рівень цукру в крові, а також виводити «поганий» холестерин.

Деякі вчені заявляють, що псиліум сприяє поліпшенню репродуктивної функції чоловічого і жіночого організму. Однак традиційно, продукт стає постійним складовим раціону тих, хто бажає схуднути. Калорійність - 42 ккал на 100 г.

Оскільки борошно з лушпиння насіння подорожника відрізняється тим, що швидко вбирає вологу, слід приділяти увагу правильному зберіганню. Крім того, у нього є певний термін придатності. Коли він закінчується, він може розгубити частину своїх вітамінів і корисних властивостей.

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
2 reviews
0 answers
2 ratings
100% 2 positive
10  
Usefulness of review
4 votes
100% 4 positive
4