• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Країна походження Україна

Модель: 00537

Наявність: Очікуємо

Отримання товару
  • У відділення Нової пошти (По Україні - від 1000 грн - безкоштовно)
  • Кур'єром Нової Пошти за адресою (за тарифами Нової Пошти)
  • У відділення Укрпошта
  • У відділення Justin
  • Кур'єром по Вінниці 30 грн (від 500 грн - безкоштовно)
  • Самовивіз - Вінниця, вул.Трамвайна, 3
Способи оплати
  • Переказ на карту
  • Накладений платіж (при отриманні)
  • Оплата на рахунок підприємства
Повідомити про наявність

Наявні опції

* Вага:

Чорний (дикий) рис - це популярна і всім відома крупа. До білого рису він прямого відношення не має. Чорний рис повністю відрізняється зовні, за смаком, по харчовій цінності, за складом. Залежно від зрілості, а так само від пропарювання і ступеня обробки, колір може варіюватися від коричневого до чорного. За смаком рис солодкуватий, з горіховою ноткою.

Дикий рис має дуже багатий склад. У ньому дуже багато вітамінів, макро і мікроелементів, фолієва кислота, токоферол, каротин. Калорійність чорного рису на 100 грам - 360 ккал. У 100 грамах рису - 15 грам білка, 70 г вуглеводів і немає жирів.

Користь чорного рису:

  • Регулярне вживання чорного рису дає сили м'язам і захищає їх від пошкоджень.
  • Крупа дуже корисна для обмінних процесів організму, а так само для підвищення імунної системи.
  • Завдяки клітковині, рис позитивно впливає на травлення, очищає кишечник від шлаків. Рекомендують людям, що страждають розладами травлення.
  • У чорному рисі присутні такі речовини, які нормалізують рівень холестерину в крові.
  • Дикий рис дуже корисний при хворобах кровоносної системи.
  • Позитивний вплив рис надає на нервову систему організму.
  • Крім цього, регулярне вживання чорного рису сприяє виведенню зайвої солі з організму, тим самим позбавляючи нас від набряків.
  • Корисний рис для спортсменів, за велику кількість білка, для дітей, для вагітних.

Шкода чорного рису:

Кожен продукт, крім користі має свої недоліки. Якщо вживати багато рису, це призведе до запорів. Тому його потрібно їсти в межах норми. Склянки в день буде достатньо.

Чорний рис не тільки приносить користь від вживання в їжу, він ще і цінується в косметології. А маска з чорного рису для волосся, відновить пошкоджене волосся, наповнить їх щільністю, блиском і еластичністю.

Рецепти правильного приготування чорного рису

Що б приготувати чорний рис, потрібно витратити часу більше, ніж на приготування білого. Перед тим, як варити крупу - замочимо її на 3 години. По закінченню часу, промиваємо рис і ставимо варити. На 1 склянку рису - 2 склянки води. Рис варимо протягом півгодини.
Поради:

  • Каструлю для варіння найкраще брати не емальоровану, так як рис забарвить її.
  • Рис найкраще поєднується з м'ясом, рибою, овочами.
  • Поліпшити і посилити смак рису допоможе соєвий соус або кунжут.

 

Давайте розберемо кілька цікавих рецептів з диким рисом

Чорний рис з морепродуктами

Що нам потрібно:

  1. Рис чорний - 1 склянка
  2. Морепродукти (креветки, мідії, кальмари)
  3. Цибуля - 1
  4. Помідори черрі - 5 штук
  5. Часник - пару зубчиків
  6. Оливкова олія - ​​30 мл
  7. Спеції за смаком

 

Що ми робимо?

  1. Заливаємо рис водою, щоб він настоявся, потім варимо його;
  2. Розморожуємо морепродукти, солимо, перчимо;
  3. Цибулю і часник чистимо, дрібно ріжемо і смажимо на маленькому вогні.
  4. Додаємо в сковороду морепродукти і смажимо хвилини 3-5;
  5. Додаємо порізані помідори і смажимо ще хвилини 3;
  6. До нашої маси в сковороді додаємо рис, спеції і все перемішуємо! Смачного!


Плов з чорного рису в мультиварці

Складові:

  1. Курячі ніжки - 4-5 шт
  2. Чорний рис - півсклянки
  3. Морква - 2 штуки
  4. Цибуля - 1 штука
  5. Часник - пару зубчиків
  6. Масло для смаження
  7. Сіль
  8. спеції

 

Спосіб приготування:

  1. Чистимо цибулю, моркву, і обсмажуємо на сковороді;
  2. На дно мультиварки викладаємо м'ясо і зажарку;
  3. Згори насипаємо рис і кладемо часник, злегка вставляючи його в середину;
  4. Наливаємо воду, додаємо спеції і сіль за смаком.
  5. Включаємо мультиварку на потрібний нам режим і чекаємо поки наш плов приготується!
Вид
Вид Чорний рис
Тип
Тип Довгий

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
Nobody has left any reviews.