Рис червоний
Червоний рис - це дуже корисний, нешліфований рис. За смаком схожий на чорний рис, з горіховою ноткою, а колір може мати бардовий, червоний, рожевий.
Вирощують червоний рис переважно в Таїланді, в Індії, на Шрі-Ланці. Крім цього, червоний рис вирощують в Європі, а саме в Італії і Франції.
Завдяки тому, що рис нешліфований, в ньому дуже багато клітковини, вітаміни групи В, багато мікро і макроелементів, амінокислоти, антиоксиданти. Калорійність червоного рису, в порівнянні з іншими видами найменша - 330 калорії на 100 грам продукту.
Користь і шкода червоного рису
- За рахунок великої кількості харчових волокон даний продукт корисний для травлення. Він надовго дає відчуття ситості і очищає наш організм від шкідливих речовин.
- Червоний рис містить вітаміни групи В, які позитивно впливають на стан волосся, нігтів, шкіри.
- Корисний червоний нешліфований рис для наших зубів і кісток.
- Регулярне вживання червоного рису убезпечить Вас від виникнення ракових клітин в організмі.
- Даний продукт багатий антиоксидантами, що робить його ще корисніше. Адже саме антиоксиданти допомагають нашому організму не старіти.
- Магній, який є в рисі знижує кров'яний тиск, знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб.
Шкода червоного рису
Особливої шкоди він не принесе, хіба що, тих, що худнуть. І то, якщо його їсти в необмежених кількостях.
Як правильно варити червоний рис?
- Для початку промиваємо рис.
- На 1 склянку рису беремо 2 або навіть 2,5 склянки води.
- Воду потрібно спочатку закип'ятити і посолити, потім кинути в неї рис.
- Варимо приблизно 40 хвилин, обов'язково помішувати!
У кулінарії червоний рис використовується дуже широко і рецептів з ним багато. Його можна готувати з м'ясом, з рибою, з овочами, додавати в супи і різні закуски.
Салат з червоного рису і червоної риби
Нам знадобиться:
Рис - 1 склянка
Форель - грам 300-400
Помідори - 3 шт
Рукола - пучок
Авокадо - 1 шт
Оливкова олія
Сік лимона
Французька гірчиця - 1 ч.л.
Сіль, перець, спеції
Рис варимо до готовності і охолоджуємо. Чистимо авокадо. Ріжемо на дрібні шматочки. Червону рибку і помідори нарізаємо кубиками. Все це змішуємо і заправляємо олівковою олією, соком лимона і гірчицею. Салатик готовий!
Плов з червоного рису
Нам потрібно:
Рис червоний нешліфований - 1 стакан
Свинина - 250-300 грам
Цибуля - 1
Морква - 1
Часник - 2 зубчики
Олія соняшникова - 3 ст.л.
Сіль, перець, спеції
Спосіб приготування: в сковороді розігріваємо олію і викладаємо на неї м'ясо, смажимо хвилин 15. Чистимо моркву і цибулю, ріжемо кубиками. Додаємо овочі до м'яса. Солимо, перчимо і тушкуємо все в перебігу 5-ти хвилин. Беремо каструлю, пересипаємо туди зажарку з м'ясом, висипаємо рис і заливаємо водою. Додаємо часник, і варимо хвилин 50 на невеликому вогні!
Червоний рис з солодким перцем
Для цього рецепта нам знадобиться:
Червоний рис - 1 стакан
Цибуля - 1 шт
Перець солодкий - 2 шт
Сіль, перець, спеції
Масло для смаження
Приготування: варимо рис до готовності. Окремо на сковороді підсмажуємо перець з цибулею. Як рис буде приготовлений, охолоджуємо, додаємо спеції і змішуємо з перцем. Готово!