• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Рис жасмін

Країна походження Таїланд

Модель: 00540

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Рис Жасмин - це ароматний рис, який росте тільки в Таїланді. Рис має білий колір, довгасту форму і чудовий аромат жасмину, тому він і отримав таку назву.
Рис Жасмин не вирощують ніде, крім Таїланду, так як він просто-напросто втрачає всі свої властивості.

Користь даного продукту обумовлена ​​тим, що в його складі багато клітковини, вітамінів, корисних елементів. Калорійність рису - 340 калорій на 100 грам. Білків - 7,5 г, жирів - 0,2 грама, вуглеводів - 76 грам.

Користь і шкода рису Жасмін

  • Продукт, як і багато видів рису містить клітковину, що позитивно позначається на травленні. Рис здатний вивести шлаки і токсини з організму.
  • Тайський рис жасмин дуже корисний при хворобах серця і судин.
  • Даний продукт рекомендують при різних отруєннях.
  • Позитивний вплив робить рис на організм при онкологічних хворобах.
  • Регулярне вживання рису допомагає при хворобах ендокринної системи.
  • Рис Жасмин корисний людям, які дотримуються правильно харчування.

Шкода, що може принести рис

У даного сорту рису високий глікемічний індекс, тому його не рекомендують людям, які мають схильність до цукрового діабету.
Так само не рекомендують рис жасмин, якщо є схильність до закрепів.

Використання рису в кулінарії

Рис жасмин дуже схожий з рисом басматі за зовнішнім виглядом, але відмінність їх у тому, що басматі - розсипчастий, а жасмин - склеюється. Але це ніяк не псує його смакові властивості та форма залишається незмінною. У Таїланді це найулюбленіший рис, і кухарі його не готують на воді - тільки на пару.
Даний вид рису можна готувати не тільки до м'ясних, рибних і овочевих страв, але використовувати для десертів.

Як приготувати рис жасмин максимально смачно?

Як зварити рис Жасмин в каструлі

Рис потрібно добре промити під струменем проточної води. Моємо рис до такої міри, щоб вода стала прозорою. У каструлю налийте 2 склянки води, посоліть і висипте 1 склянку рису. Доведіть все до кипіння і зробіть вогонь мінімальним. Нехай ще вариться хвилин 15. Як рис приготується - залиште його на 10 хвилин під кришкою, щоб він настоявся.

Як приготувати рис Жасмін в мультиварці

Так само як і в першому варіанті, гарненько миємо рис, висипаємо його в глибоку миску і заливаємо теплою водою. Нехай настоїться приблизно 1 годину. Потім промиваємо рис ще раз і викладаємо в мультиварку. Але не в чашу, а в отвори для приготування на пару. У чашу ми наливаємо воду, закриваємо пароварку і ставимо хвилин на 40. Потім ще хвилин 10 наполягаємо. За рахунок такого способу приготування рис буде більш розсипчастим.

Як приготувати рис Жасмін в духовці

Моємо рис, викладаємо його в гастроємності і заливаємо водою 1: 2. На склянку рису - 2 склянки води. Все це ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 160 градусів. Коли Ви бачите, що вода випарувалася, значить рис приготувався. Додаємо сіль і спеції за бажанням і все.

Вид
Вид Жасмин
Тип
Тип Довгий

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
Nobody has left any reviews.