• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Гарбуз, насіння

Країна походження Україна

Модель: 00531

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Гарбуз - це дуже корисний плід, джерело багатьох вітамінів. Родина гарбуза - Північна і Південна Америка. У гарбуза є насіння, які є джерелом поживних елементів. В них зосереджена мало не вся таблиця Менделєєва.
Очищені насіння гарбуза містять в собі вітаміни А, В, С, Д, Е і навіть рідкісний вітамін К; макро і мікроелементи, які необхідні для життєдіяльності організму, амінокислоти. У насінні гарбуза багато жирів, на 100 грам - аж 50 г жиру, білка - 30 г, решта харчові волокна і вода. Калорійність - 550 ккал на 100 грам продукту.

Користь і шкода гарбузового насіння

  • Насіння гарбуза містить магній, що зміцнює кістки і тканину.
  • Сушене гарбузове насіння містить антиоксиданти, омега-3 і омега-6 жири. Всі ці елементи дуже корисні для серця і судин. Клітковина зменшує ризики виникнення таких хвороб, як аритмія, тромбоз, ішемічна хвороба серця.
  • Насіння гарбуза корисне для діабетиків. Воно знижуює цукор в крові і тиск.
  • Ще однією корисною властивістю гарбузового насіння є здатність привести нервову систему впорядок. Насіння допомагають при безсонні.
  • Корисний гарбуз для очей. Фосфор в поєднанні з антиоксидантами захищають сітківку ока від дії ультрафіолетових променів, зберігають хороший зір.
  • Насіння гарбуза позитивно позначаються на роботі кишечника, забезпечують надовго відчуття ситості, боряться із зайвою вагою.
  • Користь гарбузового насіння для чоловіків полягає в тому, що у них знижуються ризики безпліддя; антиоксиданти приводять у норму рівень тестестерона в крові, поліпшується здоров'я репродуктивної системи.
  • Регулярне вживання насіння покращують стан і здоров'я волосся та шкіри.

Шкода гарбузового насіння

Якщо з насінням гарбуза переборщити, то це може привести:

  • до діареї
  • до здуття
  • до запорів

Скільки ж потрібно з'їдати гарбузового насіння в день?

  • Для профілактики їх можна з'їдати - до 30-ти грам в день.
  • При вагітності гарбузовим насінням краще не захоплюватися, досить в день з'їсти до 40 зерняток.
  • Від глистів насіння гарбуза можна вживати в будь-якому вигляді: смажені, сирі, перемелені, у вигляді відвару, з молоком / медом / часником / маслом. Найефективнішими будуть сирі. Їсти їх потрібно вранці на голодний шлунок. Треба добре розжувати 50 гарбузового насіння. Через 30 хвилин можна снідати.

Як сушити гарбузове насіння самостійно?

Висушити гарбузове насіння в будинку дуже просто. Для цього нам знадобиться гарбуз, паперовий рушник і неглибока ємність.
Спочатку дістаємо насіння з гарбуза і промиваємо від м'якоті плоду. Розкладаємо насіння на паперовий рушник, щоб насіння не торкалось один одного. Далі висушуємо насіння в теплому місці або на сонечку, перевертаючи на інший бік. Після того, як ми висушили наші насіння зберігаємо їх в щільно закритому контейнері.

Страв, які Ви можете приготувати вдома з гарбуза багато - каша, пироги, сік, салат, запечена гарбуз і т.д. Але є один цікавий рецепт, яким ми хотіли б з Вами поділитися - Урбеч з насіння гарбуза. Це паста, яку можна додавати в коктейлі, салати, смузі або просто застосовувати як пасту на хліб.

Спосіб приготування:
 

1. Підсмажене насіння висипте в блендер і подрібніть до стану борошна.
2.Добавьте до нього оливкової олії і ще раз подрібніть впродовж 1 хвилини.
3.Готовий Урбеч перекладіть в скляні баночки, щільно закрийте і приберіть в холодильник. Смачного!

Тип
Тип Гарбуз

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Часті питання про насіння гарбуза
Leave a review ↓
 
8 reviews
0 answers
8 ratings
100% 8 positive
40  
Usefulness of review
1 votes
100% 1 positive
1