Шоколадний пиріг без випічки
Шоколадний пиріг без випічки
інгредієнти
Для основи:
Печиво цукрове/здобне
100 г
Масло
80 -100 г
Сіль
1 дрібка
Для крему:
Шоколад темний (гіркий)
200 г
Вершки (30%)
250 мл
Масло
30-40 г
Цукор
1 ст. л.
Для прикрас:
Какао-порошок
1 ст. л.
Приготування
  • Спершу розтоплюємо масло на паровій бані, аби воно стало рідким. Можна швидше — скористатися мікрохвильовкою👌🏼
  • Тим часом у блендері роздроблюємо печиво, додаємо дрібку солі та розтоплене масло. Доводимо до однорідності.
  • Тепер отриману масу потрібно викласти у форму та добре прим‘яти. Основа для торта — готова. Залишаємо її у морозильній камері на 20 хвилин👍🏻
  • Час до найсмачнішого — крему! 🤤 У скляній посудині змішуємо шоколад з вершками, попередньо подрібнивши його. Підігріваємо до повної готовності на паровій бані. Важливо, аби не було грудочок шоколаду. Додаємо цукор та масло, знову все перемішуємо.
  • Завершуємо. Дістаємо з холодильника форму з коржем, заливаємо шоколадним кремом. Залишаємо знову у морозильній камері мінімум на три години. Опісля посипаємо какао-порошком і можемо смакувати!
Калорійність на 100г 250 ккал