Синнабони з корицею
Синнабони з корицею
інгредієнти
ТІсто
молоко
200 мл
сухі дружжі
11 г
сіль
0,5 ч.л
яйця
2 шт
вершкове масло
75 г
борошно
4-4,5 ст
цукор
0,5 ст
ванільний цукор
5 г
Начинка
вершкове масло
75 г
цукор
1 ст
мелена кориця
4 ст.л
Глазурь
масло
75 г
цукрова пудра
1,5 ст
ванільний цукор
5 г
крем-чіз
50 г
Приготування
  • Готуємо тісто 👇🏻 Трохи підігріваємо молоко, додаємо до нього дріжджі, сіль, ванільний цукор, розм'якшене масло, збиті яйця з цукром, розмішуємо. Потроху додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Борошна може піти від 4 до 5 склянок, залежно від кількості клейковини в борошні.
  • Тісто ставимо в тепле місце на 1,5-2 години, має піднятися приблизно втричі. (А пахнути як буде!)
  • Готуємо начинку. Цукор змішуємо з корицею
  • Тісто, що піднялося, ділимо на 2 частини. Беремо одну частину і розкочуємо у великий прямокутник, що тонше, тим більше буде завитків далі. Змащуємо тісто половиною вершкового масла (масло має бути досить м'яким), посипаємо корицею з цукром
  • Скочуємо тісто в рулет.
  • Розрізаємо рулет на шматочки шириною приблизно 1 см і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Між булочками залишаємо місце, тому що вони зростатимуть у духовці.
  • Залишаємо булочки підніматися на 15 хвилин. Потім ставимо в розігріту духовку за темп.180 приблизно на 20 хвилин. Виконуємо теж з іншою частиною тіста.
  • Поки булочки випікаються, готуємо глазур. Для цього змішуємо цукрову пудру, м'яке вершкове масло та крем-чіз. Крем-чіз можна замінити сирною масою чи відваженою сметаною.
  • Виймаємо булочки з духовки, і поки вони гарячі, покриваємо глазур'ю.
  • Даємо повністю охолонути і насолоджуємось чудовими булочками!!