Сочевиця зелена

0 відгуків
Код 00536
Вартість за 100 г
1
14.00 грн
фасуємо в день замовлення
фото з реальних зразків
безкоштовна доставка від 750 грн

Сочевиця - це одне з найбільш корисних бобових рослин. Продукт - прекрасне джерело білка, рослинних волокон і клітковини. У зеленої сочевиці плоди не до кінця дозрілі і зовні являють собою кругле плоске зернятко.

Сочевиця буває не тільки зелена. Є кілька основних видів, які розрізняють: червона сочевиця, чорна, коричнева і французька.

Користь зеленої сочевиці

Сочевиця містить в собі практично все, що потрібно для нашого організму. У ній є замінні і незамінні амінокислоти, більше 20-ти макро і мікроелементів, вітаміни А, Е, РР, бета-каротин і вітаміни групи В. Калорійність сочевиці залежить від сорту і може коливатися від 280 до 315 калорії на 100 грам.

  • Сочевиця містить клітковину, волокна, завдяки чому позитивно впливає на травлення, нормалізує апетит, прискорює обмінні процеси.
  • Оскільки в сочевиці міститься велика кількість білка, вона потрібна для м'язової маси, сприяє будові м'язів.
  • Сочевиця підтримує структуру і зміцнює наші кістки; запобігає виникненню анемії, інсультів; захищає клітини від вільних радикалів.
  • Рекомендують сочевицю діабетикам. Вона знижує цукор у крові, холестерин і нормалізує високий тиск.
  • Продукт містить триптофан, який допомагає виробити гормон серотонін, що відповідає за наш душевний спокій.
  • Сочевицю радять вживати при схудненні. Вона не тільки сприяє скиданню зайвої ваги, але і покращує роботу організму в цілому.
  • Ця рослина - безпечний і екологічно чистий продукт, який не накопичує нітрати.
  • У сочевиці міститься вітамін С, який позитивно впливає на імунну систему.

 

Шкода сочевиці

Так як сочевиця культура бобова, вона сприяє газоутворення. Тому не рекомендують людям:

  • з хворобами кишечника
  • з дисбактеріозом.

Крім цього, сочевиця заборонена при подагрі.

Ми звикли використовувати два види сочевиці. І тому багато хто задається питанням "Чим відрізняється зелена сочевиця від червоної"? "Яка корисніше"?

Відмінні риси червоною і зеленою сочевиці:

  • Червона сочевиця - дозріла, тому вариться близько 15-ти хвилин. Зелена сочевиця - недозріла, тому її варять довше (близько 1 години) і перед цим ще замочують на 1 годину.
  • Сочевиця зелена зберігає свою форму, червона розварюється.
  • За смаком червона сочевиця схожа на звичайний горох, а зелена має пряний, приємний смак.

Корисними є обидва види сочевиці. Кожна з сортів позитивно впливає на організм.

Як правильно готувати зелену сочевицю?

  1. Для початку крупу потрібно добре промити, залити водою і залишити на 1 годину настоятися.
  2. Далі зливаємо воду, наливаємо чисту і варимо на маленькому вогні протягом години.
  3. Сире блюдо не солити, воно може стати дубовим і полопатися. Солимо тільки після приготування.

Для тих, хто чув про сочевицю, але ще не готував з неї - нижче наведено кілька легких страв.

Сочевиця в мультиварці

Нам потрібні:

  • Зелена сочевиця - 200 грам
  • Цибуля - 1
  • Морква - 1
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень - невеликий пучок
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

 

Приготування:

  • Замочуємо сочевицю у воді на годину - півтори.
  • Готуємо овочі: нарізаємо часник і цибулю, натираємо моркву на тертку, і смажимо на олії до рум'яного кольору.
  • Воду з сочевиці зливаємо, промиваємо її ще раз і додаємо до наших овочів в мультиварку.
  • Заливаємо 2-ма склянками води і ставимо на потрібний нам режим. Час приготування 20-30 хвилин.
  • Готовий гарнір з сочевиці можна посипати зеленню. Готово!
Батьківщиною сочевиці називають південь Європи і захід Азіі. Дика сочевиця росте в південно-східній Європі, на Близькому Сході і в Середній Азії. Сочевиця в нашому магазині з України.
Сочевицю часто призначають для схуднення завдяки її складу. Під час дієти досить вживати боби як гарнір раз в день. Для уникнення дисбалансу, сочевицю в раціон, при строгій дієті, вживають протягом тижня, не більше.
Боби відрізняються за тривалістю приготування, смаком, застосуванням в кулінарії. Зелені плоди поміщають в холодну воду, доводять до кипіння і варять не менше 30 хвилин. Червоні не вимагають замочування і варяться за 10-15 хвилин, але можуть розваритися. Також, зелені боби мають більш яскравий і різкий смак.
Найбільш поширені супи і рагу, але також з бобів виходить відмінне пюре для гарніру. В Азії використовують як заміну круп. Зелену сочевицю використовують, якщо страва повинна бути більш твердим.
Способи доставки
У відділення Нової пошти
Безкоштовно по Україні – від 1500 грн
У відділення Укрпошта
Безкоштовно по Україні – від 750 грн
Кур'єром по Вінниці - 30 грн
Безкоштовно від 500 грн
способи оплати
Оплата онлайн на сайті
Переказ на картку
Післяплата (при отриманні посилки)
Оплата на рахунок підприємства
Товари, що вас зацікавлять
Сочевиця червона
13.10 грн
Нут
11.00 грн
Кунжут білий
30.00 грн
Чіа (насіння)
36.00 грн
Маш
18.00 грн
Кунжут чорний
30.00 грн
Родзинки (без кісточки)
27.00 грн