Гірчиця
Фільтрувати (10 товарів)
Наявність
Смакує до
Спеції
Пакування
Тара
Гірчиця біла
17.00 грн
Гірчиця жовта
15.00 грн
Гірчиця жовта, 170 г
42.00 грн
Гірчиця жовта, 700 г
125.00 грн
Гірчиця мелена
15.00 грн
Гірчиця мелена, 120 г
34.00 грн
Гірчиця мелена, 500 г
95.00 грн
Відгуки про нашу продукцію
Гірчиця жовта Спеції для картоплі
Мельче, чем белая и на вкус другая, более мягкая.
Гірчиця чорна Гірчиця
В очередной раз заказала и осталась довольна.
Гірчиця мелена Спеції для картоплі
Получила горчичный порошок, он не такой, как в магазине. Видимо из жёлтой горчицы. Она не острая получилась. Вкус очень нежный, мягкий.
Гірчиця біла Спеції для м'яса
Добавляю в консервацию, мариную с ней мясо.
Гірчиця чорна Гірчиця
постоянно использую чёрную горчицу во всех овощных блюдах, поджаривая на сухой сковородке, раскрывая её ореховый аромат!
Гірчиця жовта Спеції для картоплі
Мы съели её быстрее, чем ожидалось. Буду ещё заказывать
Гірчиця чорна Гірчиця
На этом сайте заказывала впервые. Горчица чистая, зернышко к зернышку. Вместе с горчицей брала приправу к мясу. Запах  -  просто вау!!!!! \r\nСпасибо!!!! 
Гірчиця чорна Гірчиця
Отличное качество ,цена класс . Вместе с другими специями добавляю к мясу и в суп
Гірчиця жовта Спеції для картоплі
Красивая и недорогая ) Добавляю понемножку вместе с другими специями ,возможно пригодится зимой при простуде) 
Гірчиця біла Спеції для м'яса
Хорошее качество ,минимальная цена.Использую при приготовлении мяса 

Корисні властивості гірчиці - як часто використовувати в раціоні?

Серед усього розмаїття спецій гірчиця є фаворитом у багатьох народів світу. Пікантна заправка служить відмінним доповненням до багатьох популярних страв, покращуючи їх смак і вигляд, робить благотворний вплив на організм.

Види гірчиці: особливості зерен і їх походження

Незважаючи на існування десятків різних приправ у вигляді гірчичних паст, налічується всього 3 різновиди вихідної сировини. Людиною освоєно вирощування і застосування в різних сферах життя таких видів культур:

  1. Чорна або французька. Має дрібне зерно з гострим терпким ароматним смаком і близькосхідне походження. В Європі теплолюбна рослина віддає перевагу клімату півдня Франції та Італії. З неї готують вишукані приправи, відомі всьому світу.
  2. Біла гірчиця (англійська). Менш гостра, має не такий духмяний, як у чорної, смак зерен насичено-жовтого кольору. Своїм походженням зобов'язана країнам Середземномор'я.
  3. Сарептська або російська. Кулінарні властивості нагадують чорну, але з більш міцним ароматом. Її вважають також листовою (салатною): для їжі придатні стебла, насіння і листя. Країни походження - Китай і Індія. Рослина успішно культивується в Сарепті (Росія), Україні та в Середній Азії. Купити мелену гірчицю з цього насіння у вигляді жовтого порошку можна в будь-якому магазині.

Ми озвучили всі природні сорти. Однак, вони мають безліч підвидів, що використовуються в приготуванні гострого, що збуджує апетит, ласощів, що доповнюють основні страви.

Різноманітність гірчиці - скільки видів всього існує?

Сьогодні для потреб кулінарії виробляється незлічена кількість сортів гірчичної пасти. Познайомимося лише з деякими з них:

  • діжонська - знаменита у всьому світі, має більше двох десятків різновидів. Від звичайної пасти відрізняється цілісними зернами в кисло-солодкому соусі блідо-жовтого відтінку;
  • баварська (мюнхенська) - своєю солодкістю зобов'язана карамельному сиропу. За основу взято грубо змолоті чорні і білі насіння. У складі присутній ялівець і імбир;
  • англійська - має нейтральний смак і використовується в якості основи для соусів. Готується в Англії з грубо роздрібнених білих зерен з додаванням куркуми, борошна і яблучного оцту. Іноді додають для гостроти хрін;
  • американська служить ідеальною приправою для хот-догів. Має жовто-коричневий відтінок завдяки куркумі. Характерні підвищена солодкість і рідка консистенція;
  • російська - являє собою однорідний пекучий соус. У приготуванні для досягнення максимальної гостроти гірчичний порошок розбавляють гарячою водою;
  • італійська (фруктова) заправка схожа на екзотичне варення. У суміш входять великі шматочки яблук і цитрусових, мед, спеції і вино. За традицією соус подають до м'ясних страв і сирів;
  • медова - відносять до групи десертних соусів завдяки включенню меду;
  • креольська - вважається однією з найбільш кремезних після російської. У складі присутні сизі (білі) насіння, тертий хрін і оцтовий маринад.

Вибір залишається за вами!

Застосування різних видів гірчиці в кухні різних народів

Гірчична пряна заправка - частий компонент в складі страв національної кухні різних країн і народів. Нею приправляють салати, супи, гарячі і холодні страви з м'яса або риби. У Франції, наприклад, діжонську гірчицю замість масла намазують на скибочки хліба. Пряну приправу американці стали використовувати як ароматизатор в приготуванні фаст-фуду, що містить сосиски та ковбаски.

Гірчиця підсилює смак страв, зберігає консистенцію деяких продуктів і виконує роль консерванта. Уже кілька століть налічують традиції багатьох народів по застосуванню різних сортів цієї рослини. У багатьох європейських країнах і в США перевагу віддають негострим соусам, що насичені різними смаковими добавками. В Україні, Польщі та Росії вибір частіше зупиняють на гострому варіанті з коричневого насіння, без всяких добавок для пом'якшення гостроти. У Німеччині багато хто віддасть перевагу доповненню німецьких ковбасок кисло-солодким варіантом соусу з чорного насіння і оцту.

У Нідерландах і Бельгії готують гірчичний суп з додаванням зелені, часнику, вершків і скибочок солоного сала. В Індії популярна приправа з обсмаженого на сковороді чорного насіння, що придбають яскравий горіховий присмак, до гарячих страв і салатів. У Китаї готують для борошняних, овочевих і м'ясних страв заправку з пророщеного білого насіння, обсмаженого в маслі.

Користь гірчиці при захворюваннях і використання в медицині

Зерна цілющої рослини багаті вітамінами, білками, органічними кислотами. харчовими волокнами, (в т.ч. рослинною клітковиною). Вітамін Е бере участь в гальмуванні процесів старіння організму, контролює еластичність шкіри і відповідає за тургор. Вживання в їжу насіння білого різновиду, що містить ненасичені жирні кислоти, корисно при склеротичних ознаках судин, при захворюваннях жовчного міхура або печінки, для нормалізації показника вмісту холестерину, при метеоризмі і слабкому засвоєнні важкої білкової їжі. Мінеральні речовини і мікроелементи сприяють зміцненню нервової і серцево-судинної системи.

Чорні зерна, багаті калієм, зменшують біль, викликану ревматизмом, служать в якості легкого послаблюючого засобу і сприяють очищенню від шлаків кишечника.

Гірчична приправа хороша для дієтичного харчування в разі відсутності протипоказань, серед яких проблеми зі здоров'ям нирок, гастрит і виразка травної системи. З огляду на корисність продукту, дієтологи рекомендують здоровим людям дотримуватися денної норми (1-2 чайні ложки) з тим, щоб попередити можливі загострення.

Гірчичники і пластирі на гірчичній основі здавна використовують для лікування простудних захворювань і кашлю, полегшують напади ревматизму і радикуліту.