М'ята карпатська сушена
М'ята Карпатська – неймовірно ароматична рослина, до складу якої входить і ментол. Одна з найстаріших рослин у світі, про лікувальні властивості якого знали ще за часів єгипетських фараонів.
Використовують сушену м'яту не тільки з лікувальною метою, а й у харчовій промисловості, парфумерії та для кондитерських виробів. У кулінарії рослина застосовується як приправа до різних страв, а напої з м'ятою стануть джерелом свіжості та прохолоди навіть у найспекотніший день.
Купити Карпатську м'яту за приємною ціною можна у нашому магазині Банка Спецій.
Протипоказання до використання
Кожна лікарська рослина, у тому числі м'ята, завжди має протипоказання і навіть побічні ефекти. Для м'яти такий перелік виглядає так:
- Не можна вживати при низькому артеріальному тиску, тому що м'ята сприяє розширенню судин і ще більшому зниженню показників;
- Через вираженого впливу на судини не можна вживати препарат при варикозі;
- М'ята може порушити концентрацію уваги;
- Алергічна реакція при її надмірному використанні.
Використання м'яти у косметології
Відвар із м'яти може допомогти при проблемах зі шкірою. Для цього відвар потрібно заморозити у формах для льоду і вже льодяниками протирати шкіру.
М'ята у кулінарії
Усі заварювали м'яту з чаєм, але своє застосування вона знайшла і в інших галузях кулінарії. Її можна додати в кондитерські вироби, випічку, соуси, маринади і навіть перші страви. Особливо відомою стравою вважається англійський соус до баранячого м'яса.
