Льон золотий
Льон золотий набагато корисніше коричневих насіння.
Він рідко зустрічається в дикій природі, його вирощують спеціально. Через більш приємний смак білого насіння все більше людей віддають перевагу саме їм. Це джерело Омега-3, 6, 9, цінних поліненасичених жирних кислот. За кількісним вмістом цих речовин льон золотий поступається тільки риб'ячому жиру. Лляне насіння - нутрицевтик, який використовується для оздоровлення всього організму. У кулінарії використовується для додання страви пряного аромату, їх додають і в випічку.
Корисні властивості рослини
Лінгнан, що міститься в насінні, позитивно впливає на роботу сечовидільної системи, є профілактикою онкологічних захворювань. Продукт очищає кров, виводить токсини. Благодійно впливає на роботу мозку, відновлює травну систему. Корисні властивості льону допомагають зберегти здоров'я і молодість надовго. Всього одна жменя забезпечує організм необхідною кількістю вітамінів для профілактики простудних хвороб.
Для чого використовують насіння льону:
- запобігання тромбів і появи холестеринових бляшок;
- поліпшення зору;
- здоров'я шкіри, нігтів;
- нормалізації роботи печінки;
- лікування кашлю.
Насіння льону відмінно засвоюються, збагачують організм клітковиною, пектином. Продукт корисний для вагітних жінок. Також льон ефективний для лікування ран, які виникають в стравоході.
Застосування в кулінарії
Продукт знайшов широке застосування в гастрономічною області як в цілісному, так і в перемеленої вигляді. Насіння додають в фруктові та овочеві салати, соуси, холодні закуски. Цілком їх можна додавати в каші, пюре, йогурти, сметану, сир. Харчова цінність таких страв зростає в рази. Купити приправу в Києві можна в інтернет-магазині "Банка спецій". При покупці великих партій діє оптова ціна. Ми відправляємо замовлення по всій Україні.