Томат в'ялений
В'ялені томати на відміну від свіжих виглядають не так ефектно, але вони мають чудовий смак і велику кількість поживних речовин.
В'ялити помідори на сонці придумали в Італії. Далі ця ідея поширилася по всьому світу.
В'ялені томати вважаються дуже корисним продуктом, а все завдяки їх складу. Помідори містять клітковину, вітамін С, А, К, вітаміни групи В. Мікроелементи, клітковину, омега-3 і лікопін. Лікопін - це найцінніше, що знаходиться в томатах. Дана речовина уповільнює процеси старіння, а також відмирання клітин організму. На жаль, лікопін не виділяється організмом самостійно. Його можливо отримати тільки з продуктів харчування, і головним джерелом є томати.
Корисні властивості в'ялених томатів
- В'ялені томати - це чудовий антидепресант.
- Продукт надає позитивний вплив на нервову систему.
- Серотонін, який є в складі томатів, позитивно впливає на наш настрій.
- Регулярне вживання томатів позитивно відіб'ється на пам'яті, а так само на роботі мозку.
- В'ялені томати зменшують ризик появи тромбів в судинах.
- Продукт покращує зір.
- Калій, який містять в'ялені томати, позитивно впливає на роботу серця.
- Вживаючи в'ялені томати в помірній кількості, ви прискорите свій метаболізм.
- У томатах дуже багато клітковини, яка покращує роботу шлунка.
Шкода, що можуть принести в'ялені томати
Як і будь-який інший продукт, в'ялені томати здатні завдати шкоди організму. Зловживати ними не рекомендують, оскільки в складі є щавельна кислота, що робить негативний вплив на роботу печінки. Так само не радять вживати їх тим, у кого гострі захворювання підшлункової.
Використання в'ялених томатів в кулінарії
Багато хто задається питанням, що можна приготувати з в'яленими томатами? Багато чого! Це практично універсальний продукт.
В'ялені томати це чудова добавка до піци, випічки, бутербродів. Продукт добре поєднується зі смаженими і запеченими м'ясними та рибними стравами, з картоплею, крупами, пастою.
Пікантний і незвичайний смак виходить у салатів з в'яленими томатами.
А на будь-яке свято, красивою, смачною і корисною закускою послужать брускети з в'яленими томатами і сиром.
Рецепт в'ялених томатів в домашніх умовах
Для цього нам знадобляться:
- помідори - 2 кілограми
- сіль
- перець
- сушені трави
- часник
- масло олівкове
Спосіб приготування томатів:
- Миємо помідори і нарізаємо. Якщо томати маленькі, то навпіл, якщо великі - то на 4 частини.
- Застеляємо деко пергаментом і розкладаємо часточки зрізом вгору, в щільну один до одного.
- У мисочці готуємо суміш з перцю, цукру і солі. Беремо по 1,5 чайної ложки солі і перцю і 2,5 чайної ложки цукру.
- Посипаємо нашої сумішшю помідори.
- Далі помідори посипаємо сушеними травами і викладаємо часточки часнику (4-6 часточок на деко), поливаємо олією.
- Ставимо наші томати в нагріту духовку на 120 градусів і тримаємо приблизно 4-5 годин. У духовці обов'язково повинен бути включений режим конвекції, або ж вона повинна бути відкрита.
Смачного!
Купити готові в'ялені томати можна в нашому інтернет-магазині. Купити томати можна як в роздріб від 100 грам, так і оптом від 2-ох кілограм.
