• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Нут

Країна походження Узбекистан

Модель: 00535

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Нут - це однорічна рослина сімейства бобових. Його ще називають баранячий або турецький горох. Являє собою круглі горошинки молочного кольору, з легким горіховим смаком і освіжаючим смаком.
Батьківщина нуту - Азія. На сьогоднішній день вирощують в Африці, Індії, східній Європі, центральній і середній Азії, Середземномор'ї.
Нут - шалено корисна рослина, король бобових! У ньому багато якісного, рослинного білка і жирів, що дуже цінують вегетаріанці. Нут містить в собі багато мікроелементів, клітковину, амінокислоти, харчові волокна, вітаміни В і Є. Калорійність нуту висока - 320 ккал на 100 грам, тому щоб насититися ним, багато з'їсти не доведеться.

Користь вегетаріанської культури бобових

  • Завдяки тому, що в нуті багато клітковини, він корисний при цукровому діабеті.
  • Велика кількість мінералів, зберігає міцність і зміцнює кістки.
  • Нут регулює і покращує процеси травлення.
  • Завдяки тому, що в нуті багато калію, він здатний знижувати артеріальний тиск, крім того, нут підтримує роботу серцево-судинної системи.
  • У рослині багато харчових волокон, що знижують апетит, і добре насичуючи організм. За рахунок цього, ми вживаємо менше калорій за день.
  • У турецькому горосі міститься селен в натуральному вигляді. Даний мінерал, допомагає виводити шкідливі, канцерогенні речовини з організму.
  • Крім цього, нут перешкоджає розмноженню ракових клітин.

Нут: шкода для організму

  • Не рекомендують нут при алергії на даний продукт.
  • Всі бобові підсилюють гази, тому не рекомендують зловживати продуктом людям, у яких проблему зі шлунком.
  • Нут заборонено їсти тим, хто хворий на подагру, нефрит, виразку сечового.
  • Не рекомендують людям з недостатністю кровообігу, холециститом, тромбофлебітом.

Рецепти приготування популярних страв з нутом

Щоб приготувати нут, його потрібно для початку зварити. Все починається з того, що ми замочуємо нут на 12 годин. Воду в якій замочений баранячий горох солимо, це дозволить пом'якшити жорстку оболонку нуту. Через 12 годин нут можна сміливо варити.
Якщо Ви будете готувати пюре або хумус - варимо 1,5 години. Якщо це для салату або супу, або ж для смаження у фритюрі, то 1 години буде достатньо.
Після того, як ви зварили нут, можна приступати до приготування смачних страв. Рецептів - море!

Овочевий салат з нутом

Нам знадобиться:

  1. Зварений нут - 1 стакан
  2. Огірки - 2 шт
  3. Помідори - 2 шт
  4. Салат - пучок
  5. Масло і сік лимона - для заправки
  6. Сіль, спеції - за смаком

Все дуже просто:

  1. Салат рвемо руками;
  2. Ріжемо овочі;
  3. Насипаємо нут;
  4. Поливаємо все маслом і лимонним соком;
  5. Додаємо сіль і спеції;
  6. Перемішуємо і смачний, корисний салатик готовий!
  7. Можна додати свіжої зелені за бажанням!

Рецепт супу з нутом

Інгредієнти для страви:

  1. Нут - 100-150 грам
  2. Картопля - 0,5 кг
  3. Цибуля-1
  4. Морква - 1
  5. Перець солодкий - 1
  6. Томатна паста-тюбик невеликий
  7. Масло - для смаження
  8. Зелень - за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Для цієї страви нут необхідно замочити на ніч;
  2. Далі, ми набряклий нут ставимо на вогонь і варимо протягом години;
  3. Поки наш горох вариться-ріжемо дрібно цибулю, трем моркву і підсмажуємо на плиті. Додаємо пасту томатну і порізаний перець. Протягом 15 хвилин смажимо на маленькому вогні;
  4. Чистимо і ріжемо картоплю, додаємо в каструлю з нутом;
  5. Зажарку висипаємо в каструлю, солимо, перчимо і варимо до готовності картоплі!

Руцепт хумуса з нуту

Хумус - це однорідна, кремоподібна паста. Її подають до овочів, чіпсів, крекерам і т. д. Що нам знадобиться:

  1. Нут;
  2. Тахині-паста з меленого кунжуту;
  3. Маслинове масло;
  4. Сік лимона;
  5. Сіль, часник;

Спосіб приготування:

  1. Нут, як завжди, замочуємо на ніч, після чого варимо 1,5 - 2 години;
  2. Зварений нут охолоджуємо;
  3. Додаємо до нього всі інгредієнти і збиваємо в блендері або комбайні, або ж товчемо;
  4. Готово!
Тип
Тип Нут

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
3 reviews
0 answers
3 ratings
100% 3 positive
15  
Usefulness of review
4 votes
100% 4 positive
4