Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.
Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.
Рис басматі
Рис басматі - це дуже корисний рис, який відносять до ароматичних сортів. Його ще називають королем рису. Продукт має вишукану, довгасту форму і ніжний аромат попкорна і горішків. Рис культивується в Індії, Китаї, Америці та Євразії. Рис басматі містить багато корисних речовин. Крім маси клітковини в ньому присутні кислоти, амінокислоти, вітаміни, макро і мікроелементи. Білки - 8 г, жири - 3 г, вуглеводи - 77 г. Калорійність рису - 370 ккал на 100 грам.
Відмінність сорту басматі від звичайного рису в тому, що його витримують 1 рік. За рахунок цього у нього тверді зерна, які не втрачають свою форму при варінні.
Користь і шкода рису басматі
- Оскільки в крупі багато клітковини він чистить кишечник від шлаків і токсинів, покращує травлення.
- Корисний даний сорт рису людям з цукровим діабетом, оскільки від регулює цукор в крові.
- Даний продукт - екологічно чистий і тому в ньому немає шкідливих речовин і небезпечних металів.
- Рис поповнює енергію організму, за рахунок того, що в ньому багато глюкози.
- Оскільки продукт здатний виводити зайву сіль з організму, лікарі рекомендують його людям у яких хвороби нирок.
- Регулярне вживання рису покращує стан шкіри.
- Рис рятує від переїдання, тим самим допомагає скинути вагу і дуже добре насичує організм.
Шкода, що може принести рис басматі
Не рекомендується продукт при індивідуальній непереносимості, а так же діткам до трьох років. Крім цього, не варто зловживати рисом, якщо ви худнете.
У кулінарії рецептів з даним продуктом багато. Він відмінно поєднується як з м'ясними продуктами, так і з рибними. Рис басматі дуже смачно виходить з овочами. Популярною стравою є плов з цього сорту, оскільки рис виходить розсипчастим.
Як правильно приготувати рис басматі?
- Спочатку рис потрібно гарненько вимити, щоб прибрати зайвий крохмаль.
- Зливаємо воду за допомогою друшляка, щоб не втратити рис. Промиваємо до такої міри, щоб вода стала прозора. Тоді рис буде розсипатися, а не злипатися.
- Якщо Ви гарненько промили рис, то залийте його водою і залиште на півгодини. Зернятка почнуть вбирати воду і рис за рахунок цього збільшиться.
- Далі в каструлю наливаємо 2 склянки води, солимо і чекаємо поки закипить. У киплячу воду висипаємо рис і робимо вогонь менше.
- Поки вода не закипить - перемішуємо рис.
- Якщо водичка закипіла, то зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою нашу каструлю.
- Готуємо рис на мінімальному вогні ще хвилин 15. Поки рис вариться не треба відкривати кришку, оскільки вийде весь пар і не можна перемішувати рис.
- Після того, як рис зварився - залиште хвилин на 5, нехай настоїться. Перемішайте виделкою, що б він відклеївся один від одного і став розсипатися. Готово!
Рис басматі можна ще приготувати в мультиварці. Для цього нам потрібно буде знову таки добре промити рис, викласти його в чашу. До цього рису можна додати наприклад підсмажені овочі. Лук, моркву, перець солодкий. Висипати їх до рису і вибрати потрібний нам режим. Так ви економите час. Рис не потрібно мішати постійно, стежити за вогнем і т.д. В кінцевому результаті у Вас вийде такий же розсипчастий рис.
Вид | |
Вид | Басматі |
Тип | |
Тип | Довгий |
Написати відгук
text_review_register
Рейтинг Погано Добре
Введіть код, вказаний на зображенні:
,