• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Рис басматі

Країна походження Індія

Модель: 00539

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Рис басматі - це дуже корисний рис, який відносять до ароматичних сортів. Його ще називають королем рису. Продукт має вишукану, довгасту форму і ніжний аромат попкорна і горішків. Рис культивується в Індії, Китаї, Америці та Євразії. Рис басматі містить багато корисних речовин. Крім маси клітковини в ньому присутні кислоти, амінокислоти, вітаміни, макро і мікроелементи. Білки - 8 г, жири - 3 г, вуглеводи - 77 г. Калорійність рису - 370 ккал на 100 грам.

Відмінність сорту басматі від звичайного рису в тому, що його витримують 1 рік. За рахунок цього у нього тверді зерна, які не втрачають свою форму при варінні.

Користь і шкода рису басматі

  • Оскільки в крупі багато клітковини він чистить кишечник від шлаків і токсинів, покращує травлення.
  • Корисний даний сорт рису людям з цукровим діабетом, оскільки від регулює цукор в крові.
  • Даний продукт - екологічно чистий і тому в ньому немає шкідливих речовин і небезпечних металів.
  • Рис поповнює енергію організму, за рахунок того, що в ньому багато глюкози.
  • Оскільки продукт здатний виводити зайву сіль з організму, лікарі рекомендують його людям у яких хвороби нирок.
  • Регулярне вживання рису покращує стан шкіри.
  • Рис рятує від переїдання, тим самим допомагає скинути вагу і дуже добре насичує організм.

 

Шкода, що може принести рис басматі

Не рекомендується продукт при індивідуальній непереносимості, а так же діткам до трьох років. Крім цього, не варто зловживати рисом, якщо ви худнете.

У кулінарії рецептів з даним продуктом багато. Він відмінно поєднується як з м'ясними продуктами, так і з рибними. Рис басматі дуже смачно виходить з овочами. Популярною стравою є плов з цього сорту, оскільки рис виходить розсипчастим.

Як правильно приготувати рис басматі?

  1. Спочатку рис потрібно гарненько вимити, щоб прибрати зайвий крохмаль.
  2. Зливаємо воду за допомогою друшляка, щоб не втратити рис. Промиваємо до такої міри, щоб вода стала прозора. Тоді рис буде розсипатися, а не злипатися.
  3. Якщо Ви гарненько промили рис, то залийте його водою і залиште на півгодини. Зернятка почнуть вбирати воду і рис за рахунок цього збільшиться.
  4. Далі в каструлю наливаємо 2 склянки води, солимо і чекаємо поки закипить. У киплячу воду висипаємо рис і робимо вогонь менше.
  5. Поки вода не закипить - перемішуємо рис.
  6. Якщо водичка закипіла, то зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою нашу каструлю.
  7. Готуємо рис на мінімальному вогні ще хвилин 15. Поки рис вариться не треба відкривати кришку, оскільки вийде весь пар і не можна перемішувати рис.
  8. Після того, як рис зварився - залиште хвилин на 5, нехай настоїться. Перемішайте виделкою, що б  він відклеївся один від одного і став розсипатися. Готово!

 

Рис басматі можна ще приготувати в мультиварці. Для цього нам потрібно буде знову таки добре промити рис, викласти його в чашу. До цього рису можна додати наприклад підсмажені овочі. Лук, моркву, перець солодкий. Висипати їх до рису і вибрати потрібний нам режим. Так ви економите час. Рис не потрібно мішати постійно, стежити за вогнем і т.д. В кінцевому результаті у Вас вийде такий же розсипчастий рис.

Вид
Вид Басматі
Тип
Тип Довгий

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
5 reviews
1 answers
4 ratings
100% 4 positive
18  
Usefulness of review
0 votes
0