• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Макадамія в шкаралупі

Країна походження Австралія

Модель: 01026

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Горіх макадамія - горіх доступний не тільки для гурманів

Макадамія відомий як цар-горіх, але хтось називає його просто горіховим королем. Крім чудового смаку, він безперечний лідер серед своїх побратимів по кількості корисних складових.

Де і як росте горіх макадамія і звідки він походить?

Батьківщиною горішка виступає Австралія, де 150 років тому про нього вперше повідав ботанік Фердинанд фон Мюллер. Він же дав йому ім'я макадамія в честь Джона Макадама, свого близького друга і хіміка.

Зростає горіх на однойменному дереві, заввишки 15 метрів. Рослина користується славою як одна з найбільш примхливих, оскільки вважає за краще певний тип ґрунту і легко підхоплює захворювання.

Походження і складність вирощування впливає на вартість. Макадамія є найдорожчим горіхом в світі. Придбати його можна лише в елітних лавках або гастрономічних відділах магазинів.

Чи можна розколоти горіх макадамія вдома?

Зовні горіх макадамія це красивий плід з коричневою шкаралупою. Однак коли хочеться дістатися до їстівної частини горіха, виникають певні складнощі.

Бетонна шкаралупа стійко тримається, коли стоїть питання захисту серцевини. Тому вдома розколоти її буває проблематично. Але є кілька фокусів:

  1. Використовувати спеціальний інструмент для відкриття горіхів.
  2. Застосувати молоток або камінь.
  3. З відкриттям макадамії допоможуть лещата.
  4. Можна використовувати ручний труборіз.
  5. Відкрити спеціальним ключиком (тільки, якщо горішок вже з прорізом).

Можна включити фантазію і придумати ще який-небудь метод. Головне завжди все тримати під контролем, щоб не втратити ласощі і не травмуватися.

Харчова цінність горіха макадамії і його корисність.

Горіх макадамія - джерело поживних речовин. Він багатий на протеїн і клітковину, а також містить безліч жирних кислот. У його складі представлені:

  • вітаміни групи В;
  • вітамін Е і РР;
  • кальцій; селен;
  • мідь;
  • фосфор;
  • цинк;
  • калій.

Калорійність продукту - 720 кКал на 100 м Горіх містить 75,77 г жирів, 7,91 г білків і 13,82 г вуглеводів. Макадамія допомагає при дистрофії, захворюваннях суглобів, знижує рівень холестерину. Також його користь полягає в тому, що він робить позитивний вплив на нервову систему. Його застосування дозволяє поліпшити зір, пам'ять і імунітет.

Рецепти десертів з макадамії.

Макадамія - універсальний продукт, який може виступати інгредієнтом в приготуванні, як десерту, так і основного блюда. Проте, найчастіше горіх йде саме в солодощі.

Існує безліч рецептів смакоти, де макадамія може грати і головну, і другорядну роль. За рахунок впізнаваного смаку, він може відтіняти інші продукти або доповнювати їх.

Можна приготувати пиріг або цілий торт з макадамії і кокосом або навіть створити авторські цукерки. Мелений плід можна використовувати в якості вишуканої спеції. Корисні властивості і смак дозволяє експериментувати.

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
4 reviews
0 answers
4 ratings
100% 4 positive
20  
Usefulness of review
2 votes
100% 2 positive
2