Апельсин сушений різаний
Апельсин - це цитрус, який містить в собі великий перелік корисних речовин. Апельсин дуже смачний і соковитий фрукт, який вирощують в субтропіках, а так само його можна зустріти на узбережжі Середземного моря.
Користь апельсина обумовлена його складом. В першу чергу він містить вітамін С, також вітаміни В, А, D, мікро і макроелементи. Калорійність сушеного апельсина становить - 246 калорій на 100 грам.
Корисні властивості апельсина
- У фрукті багато клітковини, яка здатна поліпшити якість крові, налагодити роботу кишечника і прискорити обмін речовин.
- В апельсині багато антиоксидантів, що попереджають старіння.
- Вітамін С, який містить апельсин виробляє колаген в шкірі, що сприяє розгладженню зморшок.
- Цитрус володіє протизапальними і антибактеріальними властивостями.
- Апельсин зміцнює імунітет, тонізує організм.
- Дуже допоможе апельсин тим, хто хоче скинути зайву вагу. Клітковина прискорює обмінні процеси, а також зменшує апетит.
Шкода, що можуть принести апельсини
Не рекомендується вживати апельсини тим, у кого проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту, а так само хто має хвороби шлунка.
Використання апельсина в кулінарії
Апельсинові чіпси - це тонко нарізані кружечки апельсина, за смаком кисло-солодкі, хрусткі. У сушеному апельсині, як же як і в свіжому безліч вітамінів і мінералів. Сушені апельсини можна вживати як закуску, додавати в чай, гарячі напої, різні страви для смаку і як прикрасу.
Використання сушеного апельсина в інтер'єрі
- З сушених часточок виходять дуже красиві і оригінальні ялинкові іграшки.
- У поєднанні з корицею і бадьяном можна своїми руками зробити різдвяний вінок.
- Сушений апельсин використовують для декорування свічок і підсвічників.
- Апельсинові часточки так само можна використовувати для оформлення подарункової упаковки.
Сушені апельсини для декору дуже просто зробити своїми руками.
- Для приготування сушених апельсинів беремо фрукти різної величини, не обов'язково одного діаметра, але бажано без кісточок.
- Добре миємо й сушимо.
- Фрукт нарізаємо товщиною приблизно 5 міліметрів. Сильно Тонкий не ріжте, оскільки в результаті він вийде напівпрозорим.
- Для того, щоб апельсин зберіг свою яскравість, його потрібно вимочити в спеціальному розчині. Для цього змішаємо літр води і сік лимона.
- Коли апельсини вимочили - промокніть їх серветками.
- Тепер вибираємо 1 із способів сушки: в духовці, електросушарці або ж на звичайній батареї. Найпоширеніший - це духовка. На деко застилаємо папір і розкладаємо апельсини так, щоб вони не торкалися один до одного.
- Духовку розігріваємо до 120С і ставимо нашу форму з апельсинами. Дверцята духовки найкраще залишити відчиненими, щоб циркулювало повітря.
- Сушити апельсини необхідно від 4 до 8 годин. Щоб уникнути підгоряння або пересушування, то процес сушіння краще контролювати.
- Апельсини періодично перевертайте.
- Після того, як апельсини приготувалися, охолоджуємо їх і можемо використовувати.
Готові сушені апельсини можна купити за відмінною ціною. Купити часточки апельсинів можна як в роздріб від 100 грам так і оптом від 2-ух кілограм.