Кориця цейлонська мелена, 80 гр
Цейлонська кориця - це справжня кориця, яка дуже корисна для людського організму. Родина цейлонської кориці - Шрі-Ланка.
Користь кориці обумовлена її складом. У прянощі присутній вітамін А, С, вітаміни групи В, вітамін Е, К, РР, мікро і макроелементи.
У чому різниця між цейлонської корицею і каси, і чому каси може бути небезпечна?
Обидва види кориці містять в собі кумарин. Це запашне речовина, яке застосовується для виготовлення тютюнових виробів, в парфумерії, а також для деяких цілей в медицині.
Найголовніше те, що цейлонська кориця містить кумарин в самих мінімальних кількостях, а в касії він вище в 1200 разів. Саме тому не можна вживати касію в великих кількостях.
Корисні властивості цейлонської кориці
- Знижує рівень цукру в крові
- Сприяє зміцненню імунітету
- покращує зір
- Оздоровлює шкіру, позбавляє від ороговілих частинок, допомагає загоєнню ран.
- Позитивно діє на нервову систему, знімає роздратованість, втома, сонливість.
- Позитивно діє роботу серця, бере участь в процесах згортання шкіри.
- Рекомендується для вживання жінкам, оскільки знімає болі, налагоджує менструальний цикл.
- Допомагає скинути зайву вагу.
Протипоказання до вживання кориці
Заборонено корицю вживати при вагітності, а також не рекомендується давати дітям до 3 років.
Застосування цейлонської кориці в медицині.
Як і безліч інших спецій, кориця знайшла своє застосування в медицині.
Її використовують для лікування таких хвороб як: цукровий діабет, панкреатит, гастрит, при хворобах кишечника, печінки.
У косметології з корицею роблять всілякі маски для волосся, обличчя і т.д.
Застосування кориці в кулінарії
Кориця на смак і аромат дуже приємна. Вона злегка пекучий, тепла і в міру пряна. В основному її додають в кондитерські вироби. Мелена кориця додається до всіх можливих торти, пряники, печиво, пироги, цукерки, шоколад, в молочні каші і фруктові салати; в джеми, варення, муси і т.д.
Додає аромату кориця різних напоїв: лікерів, компотів, пунш, грог, вину, і навіть пива. Паличка кориці стане чудовим доповненням до чорного чаю, а щіпка меленої кориці - поліпшить смак кави або шоколаду.
У харчовій промисловості корицю додають в ковбаси, паштети, деякі консерви, соуси.


