Кукурудзяний крохмаль
Це один з найпопулярніших продуктів, який є в арсеналі будь-якої господині.
Кукурудзяний крохмаль - порошок білого кольору з легким жовтуватим відтінком.
Він має злегка кукурудзяний запах і присмак. Продукт знайшов своє застосування в кулінарії, як загусник для приготування кондитерських виробів: кремів, пудингів, солодкої випічки. Виготовляють його з кукурудзяних зерен. Спочатку їх вимочують в спеціальному розчині, потім видаляють ядро і перемелюють. У процесі подрібнення виділяється крохмаль, який після сушки перетворюється в готовий продукт.
Особливості харчової добавки
Кукурудзяний крохмаль набухає не тільки в холодній воді, а й в гарячій. При цьому його властивості та хімічний склад залишаються колишніми. Замінювати його картопляним крохмалем не рекомендується. Обидва продукти мають різні характеристики. Наприклад, добавка з зерен кукурудзи дає більш в'язку структуру, не змінює колір готового блюда. При приготуванні клейстеру він виходить більш каламутним.
В чем польза продукта:
- виводить з організму шлаки і токсини;
- уповільнює процеси передчасного старіння;
- в формі киселю допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту;
- не містить глютен.
Купити харчовий крохмаль для приготування ідеальних десертів, супів, соусів в Києві можна в інтернет-магазині "Банка спецій".
Для цього потрібно просто перейти на сайт і вибрати вподобаний товар і оформити замовлення. У нас великий вибір 100% натуральних і якісних продуктів, високоякісних прянощів і приємні ціни, які доступні кожному. Доставка здійснюється по всій Україні.
Застосування в кулінарії
Кукурудзяний крохмаль - справжня знахідка для кондитерів. Він ідеально підходить для роботи з мастикою і не змінює її структуру. Використовуючи крохмаль, можна домогтися необхідної густоти соусу, супу, мусу. Бісквіти, в які додають крохмаль, виходять особливо повітряними і розсипчастими. Консистенція пудингів виходить незвичайно ніжною і м'якою.