Кмин
Показано 1 по 9 із 9 (всього сторінок: 1)
Чорний кмин: його лікувальні властивості і протипоказання Чорний кмин (іншими словами "калінджі") -.....
Додай це до: хлібобулочним виробам, десертів, консервації. Харчова цінність на 100 грам продукту:: .....
Кмин - це дуже корисна рослина сімейства зонтичних. Рослина дуже схоже на кріп. Тоненький стовбур, к.....
Додай це до: хлібобулочним виробам, риби, салатів, консервації. Харчова цінність на 100 грам продук.....
Кмин - це дворічна рослина сімейства зонтичних. Плоди довгасті, ароматом і смаком схожі на аніс. Ба.....
Додай це до: хлібобулочним виробам, риби, салатів, консервації. Харчова цінність на 100 грам прод.....
Додай це до: хлібобулочним виробам, десертів, консервації. Харчова ціна на 100 грам продукту:: білки.....
Додай це до: хлібобулочним виробам, риби, салатів, консервації. Харчова ціна на 100 грам продукту:: .....
Додай це до: хлібобулочним виробам, риби, салатів, консервації. Харчова ціна на 100 грам продукту:: .....
Кмин - трав'яниста рослина, відноситься до сімейства зонтичних. Його зерна використовують у кулінарії, фармакології, медицині. Зовні вони схожі на насіння кропу, а чорний кмин часто плутають із насінням цибулі.
Сухі плоди рослини - джерело вітамінів, мінералів. У них міститься до 8% ефірної олії та 20% жирних масел, білків. Крім того, до складу насіння входять протеїн, натрій, залізо, фосфор, калій. Готову приправу додають у перші страви, випічку, м'ясо, рибу та навіть десерти. У медицині зерна використовують для нормалізації травлення, лікування диспепсій, кишкових розладів. Сухі плоди кмину входять до складу седативних, шлункових, проносних препаратів.
Смак спеції нагадує аніс. Він має легкий кроповий аромат, гіркий смак, у міру гострий та пекучий. Пряність додають у готові страви, щоб надати їм аромату. Особливо смачним виходить м'ясо та птиця, заправлені соусом з додаванням кмину. В індійській кухні їм ароматизують страви з овочів, бобових, додають у коржики, посипають морозиво. На Тибеті із зерен заварюють чай. Насіння можна пророщувати і їсти. Купити спецію оптом можна на сайті магазину Банку спецій.
Використовувати рослину для лікування недуг стали кілька століть тому. Стародавні знахарі лікували з його допомогою кон'юнктивіт та отруєння. Кмин дають навіть дітям для полегшення метеоризму.
Користь насіння:
Зберігати приправу потрібно у закритій ємності, у темному та сухому місці. Щоб розкрити смак та аромат зерен, обсмажте їх на гірчичному маслі перед додаванням у страву. У каталозі магазину Банку спецій можна купити кмин мелений, в зернах, калінджі. Ціна на опт набагато нижча за роздрібну вартість. Є доставка по Україні.