Ківі цукати
Складно знайти людину, яка б не любила плоди ківі. Їх прекрасний кисло-солодкий смак підкорює з першого разу, а при згадці фрукта в роті починають збиратися слинки. На жаль, плоди не зберігаються довго, ставлячись до категорії швидкопсувних продуктів. Але, вихід був знайдений. Для збереження смакових і корисних властивостей, плоди дегидратируются - іншими словами обезвоживаются. І після такої процедури виходять чудові ківі цукати - продукти з яскраво вираженим смаком, багаті на вітаміни і мінерали.
Корисні властивості
Ківі цукати - це не тільки відмінний джерело вітаміну C, а ще й солодкі ласощі, яке можна використовувати в приготуванні йогуртів, фруктових салатів і різноманітної випічки. Більш того, в продукті містяться такі важливі елементи, як:
- кальцій;
- залізо;
- цинк;
- магній.
У зневоднених фруктах практично не містяться жири, через що продукт буде цікавий людям, які стежать за своїм фізичним станом, регулярно дотримуючись вітамінних дієт. Саме тому серед інгредієнтів фруктових вітамінних сумішей або в складі енергетичних батончиків нерідко можна зустріти ківі цукати - сухофрукти, рекомендовані до щоденного вживання.