Какао терте
Терте какао - це повністю натуральний продукт, без якого не існувало б шоколаду. Терте какао виготовляють з какао-бобів. Насіння відбирають, чистять, обсмажують і подрібнюють.
Рослина передала у спадок тертому какао свій унікальний і багатий склад. Саме це робить продукт таким корисним і затребуваним.
До складу тертого какао входять: насичені жирні кислоти, органічні кислоти, амінокислоти, клітковина, антиоксиданти, безліч мінералів і вітамінів, флавонол, поліфеноли, пурини, кофеїн, целюлоза, полісахариди, тирамін.
Корисні властивості тертого какао
- Продукт є відмінним антиоксидантом і алергеном.
- Надає позитивну дію на серце і судини.
- Терте какао знижує тиск і ризики виникнення тромбозу.
- Попереджає виникнення інфарктів.
- Приводить в норму обмінні процеси в організмі.
- Знижує ризики появи таких хвороб, як інсульт, діабет, виразка.
- Відновлює м'язи після важких тренувань і фізичної праці.
- Завдяки кофеїну в складі, терте какао збільшує працездатність організму.
- Є порятунком для шкіри, оскільки допомагає справлятися з такими проблемами, як екзема, пігментні плями, вугрі, целюліт.
У кулінарії терте какао використовується в основному для приготування гарячих напоїв, шоколадних виробів, різної випічки, цукерок, шоколадок. Його можна також додавати в каші вранці, гранола, мюслі, а так само в смузі.
Крім кулінарії дуже популярно і затребуване терте какао в косметології. Воно дуже добре заспокоює роздратовану і запалену шкіру, загоює тріщини і рани, розгладжує зморшки.
Терте какао додають в таку косметику, як бальзами для губ і тіла, в мило, антицелюлітні креми.