• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Суміш спецій Адигейська сіль

Країна походження Україна

Модель: 00522

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Адигейська сіль - унікальний продукт, який готують шляхом змішування і розтирання солі і часнику, додаючи при цьому різні прянощі.
Саме за рахунок цього адигейська сіль має насичений і пряний запах і смак. Сіль не просто змішують з часником, що б вона просочилася ароматом, а дуже ретельно перетирають, щоб вона збагатилася вітамінами.

Склад суміші: сіль харчова, паприка мелена, коріандр мелений, перець чорний крупний помел, перець червоний мелений (чилі).

У народі багато говорять, що адигейська сіль продовжує життя. А адже в ній дійсно багато корисних речовин.

Корисні властивості і шкода адигейської солі

  • У цій чудовій прянощі є часник, а це значить, що вона володіє профілактичними властивостями і корисна при застуді. Крім того, зміцнює імунітет.
  • Завдяки часнику в складі адигейська сіль володіє протизапальними і антипаразитарними властивостями.
  • Кріп дає можливість прянощі виводити шлаки, токсини та інші шкідливі речовини з організму.
  • У петрушці міститься вітамін С, який дуже корисний для організму.
  • Шалено корисна спеція - чаман (пажитник), яка входить до складу солі, допомагає при цукровому діабеті, а також здатна боротися з раковими клітинами.
  • Адигейська сіль містить в собі чорний перець. Він розріджує кров, що дає організму насититися добре киснем. Внаслідок цього поліпшується робота мозку, збільшується активність, проходять болі в голові.
  • Солодка паприка містить в собі лікопін. Ця речовина захищає клітини організму від впливу токсинів.
  • Якщо адигейська сіль приготовлена ​​на основі морської солі, то користь збільшується в кілька разів. Морська сіль шалено корисна для організму загалом.

Шкода адигейської солі

Пряність складається в основному з солі. Вживання у великих кількостях підвищує артеріальний тиск, призводить до набряків, негативно впливає на нирки.

Для чого використовується адигейська сіль?

Дана пряність універсальна і підійде для безлічі страв. Її додають до овочів, до м'яса, до риби, до морепродуктів, до салатів. На основі адигейської солі готують соуси, нею підсолюють перші страви і хлібобулочні вироби.

Як зробити Адигейську сіль самостійно?

Приготувати вдома на кухні Адигейську сіль простіше простого. Для цього потрібні найпростіші і легкодоступні продукти.
Ми приготуємо сіль за кількома рецептами.

Для рецепта №1 нам знадобиться:

  • 1 кілограм часнику
  • 2 кілограми солі

Очищаємо часник, змішуємо його з сіллю і товчемо до однорідної маси. Далі все складаємо в суху і скляну банку, і прибираємо в темне місце.

Для рецепта №2 нам знадобиться:

  • сіль - 0,5 кілограма
  • часник - пару головок
  • спеції: коріандр, кінза, кріп і петрушка, базилік, майоран, чабер, паприка мелена, перець чорний мелений, чилі мелений. По одній чайній ложці буде досить.


Часник подрібнюємо, змішуємо з сіллю і прянощами. Все це гарненько розтираємо в ступці. Готово! Зберігаємо сіль в банку з щільно закритою кришкою і в сухому місці.

Для рецепта №3 нам знадобиться:

  • 1 кілограм солі
  • пару головою часнику
  • по 1 чайній ложці спецій: суміш спецій хмелі-сунелі, сушений кріп, сушену петрушку, перець чорний, паприка солодка, кінза.

Знімаємо з часнику шкірку, подрібнюємо його, додаємо сіль і перетираємо до однорідної маси. Додаємо спеції і ще раз гарненько перетираємо. Пересипаємо в суху баночку, з щільною кришкою і готово!

Крім рецептів самої солі є один чудовий рецепт солоних огірочків на зиму з адигейської сіллю. Робити їх не важко. Нам потрібні:

  • огірки - 1,5 кг
  • часник - 2 шт
  • сіль адигейська - 2 столові ложки
  • кріп - пучок
  • перець чорний горошком - 10 штучок
  • мед - пару чайних ложок

Спосіб приготування:

  • Гарненько миєм огірки, кріп, чистимо часник.
  • У велику 3-и літрову банку складаємо на дно: трохи свіжого кропу, горошки перцю і головку часнику. До середини банки складаємо огірки.На середину банки кладемо ще трохи кропу і знову огірки. Зверху додаємо часник, кріп, мед і засипаємо сіллю адигейської.
  • Банку закриваємо кришкою і ставимо на кілька діб в тепле місце. Один раз на добу перевертаємо банку.

Через дві доби готові малосольні огірки можна їсти! Смачного!

Вид
Вид Приправы
Тип
Тип Набір

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Leave a review ↓
 
Nobody has left any reviews.