Суміш спецій до Лаваша
Будь лаваш вірменський, грузинський, азербайджанський або турецький, свіжий, ароматний, підійде як до першого, так і до другого блюда. Лаваш - одне з найвідоміших страв кавказький кухні. Це прісний білий хліб у формі великого круглого коржа. Ми пропонуємо вам приготувати оригінальний лаваш з сумішю прянощів «Для лаваша».
Склад суміші: петрушка сушена, кріп сушений, паприка червона, часник сушений, чорний перець, суміш не містить солі.
1. Характеристика:
Зовнішній вигляд – неоднорідна сипуча суміш прянощів і овочів.
Колір – зелений з вкрапленнями червоного.
Смак – овочевий, пряний.
Запах – властивий прянощів, що входять до складу суміші.
Вміст вологи – не більше 13%
2. Рекомендації по застосуванню:
Для приготування лаваша з використанням суміші прянощів «Для лаваша» на 1 кг тіста, приготовленого згідно технологічної рецептурою, рекомендується використовувати 40-50 г суміші. Суміш прянощів додається в тісто в кінці замішування. Кількість суміші прянощів «Для лаваша» у складі випічки визначається смаковими вимогами споживача (замовника).
Пропонуємо рецепт лаваша з використанням суміші прянощів «Для лаваша»:
• Вода (тепла кип'ячена) — 600 мл
• Борошно пшеничне — 1000 г
• Цукор (мед) — 15 г
• Дріжджі (сухі) — 30 г
• Сіль — 15 г
• Олія рослинна (оливкова, соняшникова) — 50-70 мл
• Суміш прянощів «Для лаваша» — 40 г
У процесі випікання тісто видає багатогранний аромат пряних трав, який просочує лаваш і він набуває дивовижний смак.
3. Умови зберігання:
Суміш прянощів «Для лаваша» зберігають в герметичній посуді в чистих, сухих, добре провітрюваних приміщеннях з відносною вологістю повітря 70-75% при температурі не вище 20С. У відкритому стані не зберігати.


