Барбарис
Фільтрувати (6 товарів)
Наявність
Смакує до
Спеції
Найменування
Пакування
Тара
Барбарис синій
82.00 грн
Барбарис синій, 280 г
251.00 грн
Барбарис синій, 80 г
83.00 грн
Барбарис червоний
new
85.00 грн
Барбарис червоний, 400 г
360.00 грн
Барбарис червоний, 90 г
96.00 грн
Відгуки про нашу продукцію
Барбарис червоний Спеції для плову
Шикарної якості барбарис. Не пересушений, чистий, смачний. 10 із 10 Дякую
Барбарис синій Спеції для плову
Хороший барбарис цей. Додаю до мясного фаршу і тушкую.
Барбарис синій, 80 г Спеції в банці 200 мл
Душе гарне обслуговування! Швидко і оперативно! Баночка з барбарисом - те що треба! Дякую!
Барбарис червоний Спеції для плову
Дуже гарний барбарис, ягоди м\'які, не пересушені, без сторонніх запахів і плісняви. Чудові до плову
Барбарис червоний Спеції для плову
Красный барбарис идеален для приготовления напитков, люблю добавлять в чай! Он очень вкусный и мясистый! Спасибо большое за качество!
Барбарис синій Спеції для плову
Великолепный барбарис! Хорошо подходит к рису всех мастей! 
Барбарис червоний Спеції для плову
Прочитала отзывы и решила тоже взять.Я  теперь добавляю его в суп,в рис  - очень вкусно получается. Иногда  просто жменьку  возьму,промою и ем  по несколько ягодок  в течение  дня (витамины:)).
Барбарис синій Спеції для плову
Очень вкусный синий барбарис, добавляю к плову, к мясу. Под настроение, когда захочется кисленького - похрумкаю. Косточки мелкие, как у смородины. В плове приятная кислинка. 
Барбарис червоний Спеції для плову
Хорошая ягода. Интересно сочитается с мясными блюдами
Барбарис червоний Спеції для плову
Купувала для сестри. Дуже якісний продукт, дійсно ароматний та має смак. Магазинні зазвичай або взагалі без присмаку, або з ледь відчутним. Прикраса плову та супів!

Барбарис синій і червоний - які відмінності і як застосовувати?

Барбарис – високий чагарник, що досягає висоти до 2-3 метрів. Рослина налічує 175 видів, деякі представлені невеликими деревцями з великою кількістю вигнутих гілочок з колючками.

Назва рослини пішла від арабського «berbaris», що в перекладі означає "берберська раковина". Частина експертів вважає, що спочатку ім'я рослини було дане на латині та звучало як «berberi» — «ведмежа ягода».

Барбарис - у чому відмінність між червоним та синім?

Популярними їстівними видами барбарису вважаються червоний і синій. Червоний барбарис, він же Звичайний, активно йде в їжу. Його молоді листочки можуть замінювати щавель. Самі плоди висушуються і відправляються в страви в якості доповнення до соусу.

Вид характеризується ягодами довгастої формою. Довжина варіюється від 0,12 до 2 см. Важить одна ягідка 4 грами. На них присутній восковий наліт, а колір може бути як червоний або пурпурний, так і яскраво-червоний.

Синій барбарис має ягоди, довжиною 0,1-0,15 мм. Характеризуються вони темно-синім відтінком і насиченим терпким смаком з легкою кислинкою, а також характерним ароматом. За схожість з цитрусовими, рослину прозвали «північним лимоном».

Додавати обидва види можна в якості спецій у страви, причому як в основні та закуски, так і в солодкі десерти. Особливе місце обидва види рослини займають в медицині.

Активні речовини і вітамінний склад барбарису

Популярність вживання продукту як інгредієнту в стравах пояснюється не тільки його цікавим смаком і приємним ароматом. Вся справа в комплексі складових, корисних для організму людини. Вони беруть активну участь у зміцненні імунітету. Ягоди містять:

  • каротиноїди (лютеїн, ксантофилл і інші);
  • вуглеводи;
  • кислоти;
  • дубильні та пектинові речовини;
  • золу й інші компоненти.

Головний плюсом продукту є багатий вітамінний склад, що позитивно впливає в цілому на здоров'я. У плодах рослини представлені вітаміни Е, С, а також бета-каротин. Листочки, в свою чергу, відрізняються наявністю яблучної і лимонної кислот, алкалоїдів і вітамінів С, Е, К.

Барбарис вважається низькокалорійним, оскільки в 100 грамах міститься всього 29 ккал. Харчова цінність: білки - 1 г, вуглеводи - 9,5 г, зола - 0,7 г, вода - 85 г. Найбільш сприятливим для схуднення продуктом з плодів барбарису вважається компот - всього 112 кКал / 100 г.

Найбільш корисним напоєм є барбарисовий чай. Його рекомендують вживати при:

  • запальних процесах в нирках, печінці;/li>
  • підвищеному артеріальному тиску;
  • виникненні набряків на тілі;
  • підвищенній температурі;
  • порушеннях в роботі травної системи, зокрема шлунку.

Магічні властивості барбарису роблять його одною з головних складових численних лікарських препаратів.

Застосування барбарису в кулінарії

Кулінарні шедеври з барбарисом є практично в кожній кухні. Особливо його люблять додавати в м'ясні страви або змішувати з іншими спеціями. Пряні сушені ягоди можуть подрібнювати і додавати в хрін.

Плоди, які не встигли дозріти, можуть маринуватися або засолюватися. Після того, як вони настоялися, їх подають до столу, на якому присутні страви з баранини, риби, телятини, яловичини і інше. У деяких випадках ягідки можуть замінити лимон. Молоді листочки рослини можуть виступати основою для щі.

Найбільше барбарис поширився та вживається як інгредієнт для десертів. Він може йти в тісто або начинку тістечок, тортів, пирогів. На пострадянському просторі з плодів готують варення, желе, муси, мармелад, льодяники. Попередньо ягоди можуть зацукровувати, щоб в десерті було менше кислинки.

Також продукт бере участь в приготуванні напоїв. Часто можна зустріти соки, компоти, сиропи. Для любителів погарячіше, є барбарисові настійки (наливки), лікери. Існують різні рецепти алкогольних і безалкогольних коктейлів.

Ідеї для рецептів плову та інших страв з барбарисом

Любителі східної кухні оцінять декілька варіантів приготування плову, де одним з інгредієнтів виступає барбарис. Можна приготувати традиційний узбецький плов с бараниною, куди також входять:

  • рис девзіра;
  • цибуля;
  • часник;
  • морква;
  • перець чилі;
  • кумін;
  • коріандр
  • куркума
  • сіль
  • рослинна олія

Є ще цікавий варіант «барбарисового» плову, де основою виступає куряче м'ясо. Іншими інгредієнтами виступають:

  • рис;
  • ріпчаста цибуля;
  • томатний соус (гострий);
  • морква;
  • мелені червоний та чорний перці;
  • кінза;
  • хмелі-сунелі;
  • сіль;
  • рослинна олія;

Бажаючим отримати гастрономічне задоволення, припаде до смаку ще один оригінальний рецепт плову з барбарисом. Його інгредієнтами є:

  • булгур;
  • цибуля;
  • морква;
  • вирізка яловичини;
  • часник;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • мелений чорний перець.

Дивовижні смакові якості барбарису збагатять будь-яку страву і порадують рецептори тих, хто спробував їх. За рахунок характерного аромату, навіть найпростіший рецепт стає цікавішим. Так можна приготувати пряну долму, для чого знадобиться:

  • фарш з яловичини;
  • цибуля-шалот;
  • виноградні листки;
  • морква;
  • помідори;
  • натуральний йогурт;
  • оливкова олія;
  • ріпчаста цибуля;
  • петрушка.

Окремо слід зробити суміш спецій для м'ясної начинки, куди увійде барбарис, червоний чилі, паприка, кайенский перець, кумін, морська сіль і мелений чорний перець.

Сушені барбарисові ягідки доповнять баранячий фарш для люля-кебаб. Їх потрібно перемішати з меленим чорним перцем, сіллю, зеленим чилі, кумином, паприкою, петрушкою. Також в страву піде ріпчаста цибуля, сушені помідори, соус сацебелі і винний оцет.

Якщо душа вимагає солодкого, то барбарисовими плодами можна доповнити практично будь-який рецепт традиційного десерту. Також їх можна додати в Ромову бабу, ягідний пиріг, шоколадний торт, горіхове тістечко, чізкейк, печиво, желе, морозиво і багато іншого.