• Русский
  • Українська

Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.

Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.

Петрушка 10х10, корінь

Країна походження Єгипет

Модель: 00517

Наявність: В наявності

Кількість:
 Швидке замовлення

Наявні опції

* Вага:

Корінь петрушки - це частина трав'янистої рослини. Зовні корінь петрушки виглядає як біла морквина, а за смаком схожий на суміш селери і моркви.
У коренів петрушки безліч лікувальних властивостей, це обумовлено багатим складом. Продукт складається з вуглеводів, білків, води, харчових волокон, ефірних масел, жирних кислот, вітамінів і макроелементів.
Рослина низькокалорійна, на 100 грам припадає лише 51 калорій.

Корінь петрушки часто застосовується в медицині, оскільки у нього дуже багато корисних властивостей:

  • По-перше, він має дезинфікуючу і протизапальну властивість. Корінь здатний знезаражувати рани, зміцнювати імунну систему.
  • Наступна властивість - жовчогінна. Рослина сприяє розрідженню і відтоку жовчі.
  • Тонізуючу властивість. До складу петрушки входить магній, що сприяє нормалізації сну. Крім цього магній приводить в норму нервову систему і надає сил організму.
  • Наступна властивість коренів - загальнозміцнююча. За рахунок вітамінів, петрушка допомагає чинити опір організму при простудних захворюваннях, грипі і т.д
  • Петрушка так само має жарознижувальну властивістю. За допомогою рослини можна знизити температуру тіла, якщо вона підвищена.
  • Антиалергенна властивість. Якщо регулярно їсти корінь петрушки, це знизить алергічні реакції організму.

При яких захворюваннях допоможе корінь петрушки?

Не дарма корінь рослини застосовують в медичних цілях. Він здатний допомогти при таких проблемах організму, як:

  • гастрит, газоутворення, запалення шлунково-кишкового тракту, повільний обмін речовин.
  • високий цукор в крові, надлишок холестерину, нестабільна робота серця.
  • безсоння, дратівливість, втома.
  • статеві хвороби у чоловіків і жінок.
  • хвороби суглобів, такі як: ревматизм, артрит, артроз та інше.
  • хвороби нирок, печінки, мочеполой системи в цілому.

Є кілька протипоказань, щодо вживання продукту:

  • Не рекомендується вживання при індивідуальнійнепереносимості. 
  • Вагітним матусям.
  • Не можна давати дітям до 1 рочки.

Використання кореня петрушки в кулінарії. Що з ним готують?

Корінь у петрушки має терпкий аромат і солодкий смак з гірчинкою. Його можна використовувати для всіх страв, крім солодких. Свіжі або сушені шматочки кореня додають в різні супи, бульйони, борщі, рагу. Корінь додасть цікавий смак плову, тушкованим овочам, різним запіканкам і пирогам з начинкою. Сирий корінь є основою багатьох салатів.

Самостійна заготівля кореня петрушки на зиму

Взимку корінь петрушки буде корисною добавкою до будь-якої страви. Крім того, його дуже легко готувати:

  • Від викопаної петрушки відокремлюємо коріння, гарненько вимити під проточною водою.
  • Відрізаємо тонкий корінець і стебло.
  • Далі чистимо коріння і пропускаємо через м'ясорубку / натираємо на тертку / ріжемо кубиками. Як Вам захочеться.
  • Далі розкладаємо по пакетиках і прибираємо в морозилку. Готово!
Вид
Вид Прянощі
Тип
Тип Петрушка

Написати відгук

text_review_register

Рейтинг Погано Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:

Часті питання про корінь петрушки
Leave a review ↓
 
2 reviews
0 answers
1 ratings
100% 1 positive
5  
Usefulness of review
0 votes
0