Всі фото в нашому магазині зроблені з реальних зразків нашої продукції і відповідають прянощам, які ми поставляємо.
Спеції фасуються безпосередньо в день замовлення.
Петрушка 10х10, корінь
Корінь петрушки - це частина трав'янистої рослини. Зовні корінь петрушки виглядає як біла морквина, а за смаком схожий на суміш селери і моркви.
У коренів петрушки безліч лікувальних властивостей, це обумовлено багатим складом. Продукт складається з вуглеводів, білків, води, харчових волокон, ефірних масел, жирних кислот, вітамінів і макроелементів.
Рослина низькокалорійна, на 100 грам припадає лише 51 калорій.
Корінь петрушки часто застосовується в медицині, оскільки у нього дуже багато корисних властивостей:
- По-перше, він має дезинфікуючу і протизапальну властивість. Корінь здатний знезаражувати рани, зміцнювати імунну систему.
- Наступна властивість - жовчогінна. Рослина сприяє розрідженню і відтоку жовчі.
- Тонізуючу властивість. До складу петрушки входить магній, що сприяє нормалізації сну. Крім цього магній приводить в норму нервову систему і надає сил організму.
- Наступна властивість коренів - загальнозміцнююча. За рахунок вітамінів, петрушка допомагає чинити опір організму при простудних захворюваннях, грипі і т.д
- Петрушка так само має жарознижувальну властивістю. За допомогою рослини можна знизити температуру тіла, якщо вона підвищена.
- Антиалергенна властивість. Якщо регулярно їсти корінь петрушки, це знизить алергічні реакції організму.
При яких захворюваннях допоможе корінь петрушки?
Не дарма корінь рослини застосовують в медичних цілях. Він здатний допомогти при таких проблемах організму, як:
- гастрит, газоутворення, запалення шлунково-кишкового тракту, повільний обмін речовин.
- високий цукор в крові, надлишок холестерину, нестабільна робота серця.
- безсоння, дратівливість, втома.
- статеві хвороби у чоловіків і жінок.
- хвороби суглобів, такі як: ревматизм, артрит, артроз та інше.
- хвороби нирок, печінки, мочеполой системи в цілому.
Є кілька протипоказань, щодо вживання продукту:
- Не рекомендується вживання при індивідуальнійнепереносимості.
- Вагітним матусям.
- Не можна давати дітям до 1 рочки.
Використання кореня петрушки в кулінарії. Що з ним готують?
Корінь у петрушки має терпкий аромат і солодкий смак з гірчинкою. Його можна використовувати для всіх страв, крім солодких. Свіжі або сушені шматочки кореня додають в різні супи, бульйони, борщі, рагу. Корінь додасть цікавий смак плову, тушкованим овочам, різним запіканкам і пирогам з начинкою. Сирий корінь є основою багатьох салатів.
Самостійна заготівля кореня петрушки на зиму
Взимку корінь петрушки буде корисною добавкою до будь-якої страви. Крім того, його дуже легко готувати:
- Від викопаної петрушки відокремлюємо коріння, гарненько вимити під проточною водою.
- Відрізаємо тонкий корінець і стебло.
- Далі чистимо коріння і пропускаємо через м'ясорубку / натираємо на тертку / ріжемо кубиками. Як Вам захочеться.
- Далі розкладаємо по пакетиках і прибираємо в морозилку. Готово!
Вид | |
Вид | Прянощі |
Тип | |
Тип | Петрушка |
Написати відгук
text_review_register
Рейтинг Погано Добре
Введіть код, вказаний на зображенні: